Leonard Cohen, Musikk, Ord for dagen

Old ideas – new music

Om du klikker på bildet, kommer du til en blogg som skriver om Cohen og albumet. Anbefales!
På morsdagen fikk jeg en ny CD: OLD IDEAS med Leonard Cohen. Cohen er en av mine ultimate favorittstemmer. Han har en særegen stemme som rører meg hver gang jeg hører på ham. Og så er det noe med tekstene: De er så virkelighetsnære og ekte. Lidelsen er sterkt nærværende, men aldri kjenner jeg på håpløsheten når jeg lytter til sangene hans. Det er en pasjon over musikken hans som gjør meg glad i livet. Enda mer! Kanskje det er noe med gudsnærværet som ligger som et bakteppe i tekstene hans? En stemme som forteller at vi ikke vandrer alene i lidelsens dal! 
Jeg liker at han ikke skildrer det perfekte, men heller at mennesket er underveis. Bedre enn Cohen sier det her, kan det ikke sies:
“There is a crack in everything. 
That’s how the light gets in.” 
HVA ER DIN FAVORITTSANG AV LEONARD COHEN?
Min egen Cohenfavoritt er Hallelujah:
Lullaby er min favorittsang på albumet Old Ideas:
Original versjon:
Ny versjon fra Old Ideas:

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar! Jeg skal gjøre mitt beste for å svare alle. Ønsker deg en GLAD dag!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s