En smakebit på søndag

En smakebit på søndag: Engelen på det sjuende trinn

I dag er det søndag, og tid for utfordringen fra Flukten fra virkeligheten: Å dele et sitat fra en bok du leser, har lest eller skal lese. I dag har jeg funnet frem en bok jeg leste for noen år siden: Engelen på det sjuende trinn av Frank McCourt. Det er hans selvbiografi om hans oppvekst i USA og Irland. Ei humoristisk bok 🙂 Jeg er ikke veldig flink til å huske bøker jeg har lest, men denne boka er ei av de som sitter klistret! Smakebiten jeg har valgt er fra hans første kommunion. Som lærer har jeg brukt det i RLE-undervisningen når jeg skal forklare elevene hva inkarnasjon betyr. McCourt forklarer dette vanskelige teologiske begrepet på en fantastisk fornøyelig måte. Boka anbefales på det varmeste!
(Smakebiten(e) er litt lang(e) i dag – jeg klarte ikke å bestemme meg for hvilken jeg skulle velge ;))
«Så la han oblaten på tunga mi – Jesu legeme og blod. Endelig, endelig. 
Den ligger på tunga. Jeg trekker den inn. Den satt fast. Jeg hadde Gud klistret til ganen. Jeg hørte stemmen til læreren: Dere må ikke la hostien komme bort i tennene, for hvis dere biter Gud i to, må dere brenne i helvete i all evighet.»
***
«- Velsigne meg, fader, for jeg har syndet. Det er en dag siden mitt siste skriftemål.
– En dag? Og hvilke synder har du rukket å begå på én dag, mitt barn?
– Jeg forsov meg. Jeg holdt på å komme for seint til min første kommunion. Bestemor sier jeg har nordirsk, presbyteriansk hår som står rett til værs. Jeg kastet opp frokosten etter den første kommunionen, og nå sier bestemor at hun har Gud i bakgården …»

JEG ØNSKER DEG EN GLAD BOKSØNDAG! 

SKAL DU LESE BOK I DAG? HVILKEN?
Frank McCourt hos David Letterman

VIL DU BLI MED PÅ UTFORDRINGEN? REGISTRER DEG HER!

8 tanker om “En smakebit på søndag: Engelen på det sjuende trinn”

  1. Kjempefin – og morosam – smakebit. Skal notere meg boka. La meg til som følger og takk for ein hyggelig kommentar på bloggen min. Ha ein fin søndag vidare. Og som svar på spørsmålet om eg skal lese i dag: sjølvsagt, i syersken fra Madrid. =)

  2. Hei Mai Lene:-)Så kjekt at du likte smakebiten min:)Og hjertelig velkommen som følger:)Gleder neg til å følge deg videre, blir imponert når jeg ser at du "bare" går i tiende klasse. Du har uten tvil et talent:)ønsker deg en glitrende glad søndag:-)Pia

  3. Tusen takk, gråbekka 🙂 Hele boka er morsom – tragikomisk, dyp og lærerik!Snart ny uke – kose deg med bøkene :)Pia xx

  4. Disse likte jeg! Det skal ikke være greit. Stakkars gutt. Kan tenke meg den slår godt an i undervisningen! Jeg koser meg fortsatt med Henry James' The Portrait of a Lady – den er også overraskende fornøyelig.

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar! Jeg skal gjøre mitt beste for å svare alle. Ønsker deg en GLAD dag!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s