Boktema, Erik Fosnes Hansen

Ukens boktema: Min favorittforfatter på F!

I dag har Anette utfordret oss til å skrive noe om vår favorittforfatter på F. jeg kunne nok ha skrevet om Frank McCourt, for han troner nok øverst på F-lista. Men siden jeg skrev om ham på søndag, så velger jeg å skrive om den fantastisk dyktige nummer to på lista mi: Erik Fosnes Hansen.
Erik Fosnes Hansen er en anerkjent norsk forfatter. Hans første roman, Falketårnet, ble utgitt i 1985, da Fosnes Hansen bare var 20 år. Jeg skal skrive (bitte)litt om de bøkene jeg har lest:
Salme ved reisens slutt er en av de vakreste bøkene jeg har lest. Det er lenge siden jeg har lest den, og husker den ikke veldig godt. Men historien om Titanic er en historie som fascinerer, uavhengig av denne boka. Den ytre rammen for denne boka er historisk autentisk, men alla karakterene er diktet opp. Likevel føles det ikke slik. Fordi vi kjenner historien så godt, så virker alle så ekte. Og Fosnes Hansen har gjort et enormt godt forarbeid, og de alle de syv menneskenesjebnene  han skildrer er tydelig preget av et Europa rundt århundresskiftet. Det er de syv orkestermedlemmene som er hovedkarakterene, og gjennom deres oppveksthistorier møter vi mennesker som trodde at de skulle få oppleve et nytt liv i enden av seilaset. Og vi vet jo hvordan det gikk …
Beretninger om beskyttelse
Videoklipp om boka og forfatteren (jeg har prøvd å sette inn en embed-kode her, slik at jeg kan spille av klippet uten å måtte gå inn på NRKs sider, men jeg får det ikke til. Noen som kan hjelpe meg?)
Denne boka trodde jeg at het «Beretninger om besettelse», og hele tiden mens jeg leste den, irriterte jeg meg over hvor dårlig tittelen var, og likte ikke boka. Først da jeg hadde lest boka ferdig, så jeg den egentlige tittelen, og boka fikk helt ny mening for meg. Plutselig likte jeg den! 🙂
Løvekvinnen er en oppvekstroman, der vi følger Eva Archtander fra fødsel til voksen alder. Eva er ingen alminnelig jente. Hun var født med hår over hele kroppen. Boka skildrer det å være annerledes, om ensomhet. Om hvordan faren skjermer henne for å beskytte henne. Om hvordan hun vekker avsky og om hvrodan hun vekker «faglig interesse.» Og om hvordan hun har noen nære venner, alle bortsett fra én, voksne. En gripende bok, en annerledes bok! Jeg likte den svært godt!
HAR DU LEST NOEN AV DISSE BØKENE? HVA SYNES DU?
Dersom du vil bli med på torsdagens boktema, kan du registrere deg her.
JEG ØNSKER DEG EN GLITRENDE GLAD DAG 🙂

7 tanker om “Ukens boktema: Min favorittforfatter på F!”

  1. Jeg har ikke lest Erik Fosnes Hansen, og kan ikke komme på en eneste grunn hvorfor ikke. Men det er nok den gamle unnskyldningen; så mange bøker, så liten tid, som gjelder her og.Nå skal jeg hvert fall skrive ned Salme ved reisens slutt, og lese den etterhvert. Takk for tips!

  2. Har ikke lest noe av denne forfatteren, men har mange gang tenkt på å lese løvekvinnen. Kanskje jeg må låne den en dag på biblioteket:)Takk for at du minte meg på den:)Ha en fin Torsdag:)

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar! Jeg skal gjøre mitt beste for å svare alle. Ønsker deg en GLAD dag!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s