Biografier, Fremtidige bøker, Jens Bjørneboe, Tore Rem

Fremtidige bøker #2

Det er fredag, og klart for ny runde av Fremtidige bøker. Det er bloggeren Bokelskerinnen som gir oss denne utfordringen. Om du liker bøker, vil jeg anbefale deg på det sterkeste å lese bloggen hennes!
Jeg er veldig glad i å lese biografier, men ofte blir det til at de blir bortprioritert. Hvorfor, egentlig? Så nå skal jeg utfordre meg selv til å lese to biografier før sommeren:
SIN EGEN HERRE – en biografi om Jens Bjørneboe
Bjørneboe fascinerer meg. Det har han gjort helt siden vi leste alle bøkene hans på videregående. Enda mer spennende ble han da jeg ble kjent med søsteren hans i Kristiansand. Kjent er er relativt vidt begrep her, det vil si vi gikk i samme menighet. Hun var en meget ensentrisk dame som fortalte mange utrolige historier. Stemmen hennes var om mulig, enda mer eksentrisk. Hun hadde fint lite å fortelle om broren, men mellom linjene skjønte man en del likevel. Så denne boka har jeg veldidg lyst til å lese, både fordi jeg liker Bjørneboe, men også fordi jeg vil se hvordan Evas historier passer inn.

Siden må jeg også få kjøpt inn oppfølgeren, FØDT TIL FRIHET og lese den!
Det finnes også en kortutgave, som sammenfatter det viktigste fra Sin egen Herre og Født til frihet.

Det er Tore Rem som er forfatter av boka. Her kan du se en video der Tore Rem forteller om boka.

Tore Rem er forfatter, kritiker og professor i litteratur ved ILOS, Universitetet i Oslo. Han har utgitt bøker om Kielland, Ibsen og Dickens, og er kjent for sine anmeldelser og kommentarer i Dagbladet, Morgenbladet og Aftenposten. Rem har også redigert Jens Bjørneboe: Brev i utvalg (2006). Han har tidligere vært forsker ved Universitetet i Oxford. (kilde)

Jens Bjørneboes nevø har kritisert Tore Rem for hans fremgangsmåte, og mener at at Rem tar seg selv for høytidelig i sitt bjørneboeprosjekt.
GOD HELG, KJÆRE VENNER!!!

5 tanker om “Fremtidige bøker #2”

  1. Biografiar er interessant, men for meg òg blir det for ofte bortprioritert. Sjølv har eg bare fått lese nokre få, men eg håpar på å få lese fleire etterkvart. =) Ha ei fin helg!!

  2. Jeg har det også som deg, er veldig glad i biografier men ikke så ofte jeg ender opp med å lese det. Har hørt veldig mye bra om disse to, de står på leselisten min også.Ønsker deg en kjempefin helg 🙂

  3. Tusen takk for tilbakemeldingene, alle sammen :)Godt det ikke bare er jeg som bortprioriterer disse bøkene (føles alltid godt å ikke være alene ;))Litt synd for forfatterne, derimot …Og etter å ha tenkt meg bedre gjennom, så har jeg gitt meg frist ut sommererien på disse to mursteinsbøkene ;)Glad bokhel til dere alle sammen :))Klem fra Pia

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar! Jeg skal gjøre mitt beste for å svare alle. Ønsker deg en GLAD dag!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s