Fremtidige bøker, Top Ten Tuesday

Topp 10 å lese i vår!

I dag så jeg hos Beate at hun hadde laget en liste over bøker hun vil lese i vår! Utfordringen heter Top Ten Tuesday, og er gitt av brokeandbookish. Den skal jeg henge meg på, både fordi det er gøy med lister, men ikke minst fordi det vil hjelpe meg å prioritere tid til de elskede bøkene mine :)) 
1. Frosker uten bein kan ikke høre av David W. Anderson og Paul Hill
Denne boka begynte jeg på i går. Den handler om hvordan vi kan formidle den kristne troen vår til våre barn. I menigheten vår har vi begynt med et levende tro-prosjekt, der vi ønsker å sette fokus på samarbeidet hjem og menighet. Jeg har ikke lest så mye, men foreløpig er det veldig fornøyelig. Selv om det er ei fagbok, så er den både lettfattelig og morsom! 

2. Ta vare på mamma av Shin Kyung-sook
Denne boka leste  jeg om første gang på bloggen til Beate. Om du trykker på linken så kan du lese bokanmeldelsen hennes. Dette er temaer som engasjerer meg, og i tillegg så er jeg veldig glad i Korea. Så dette er ei bok jeg bare MÅ lese! Jeg kjøpte den i går, og når  jeg er ferdig med froskeboka mi, så er det koreansk litteratur som står på tapetet 🙂 Gleder meg!
3. Primtallenes ensomhet av Paolo Giardano
Denne boka var det Mai Lene som tipset meg om. Nok igjen: Trykk på linken og les hennes anmeldelse av boka! Her er det også temaer som inspirerer meg. Jeg vet ikke om jeg har lest italiensk litteratur før, så det blir nytt! Veldig kjekt!
4. & 5. Sin egen herre & Født til frihet – to biografier om Jens Bjørneboe av Tore Rem
Disse bøkene skriver jeg om i dette innlegget.


6. Katalysatormordet av Hans Olav Lahlum                                                Denne boka  er oppfølgeren til Menneskefluene og Satelittmenneskene. Trykk på linkene for å lese mine anbefalinger av bøkene 🙂 Dette er god, klassisk krim. Krim leser jeg mye av, og Lahlum sine er annerledes og veldig gode, så jeg gleder meg til Katalysatormordet!


7. Tusen strålende soler av Khaled Hosseini
Jeg hørte nettopp lydboka Drageløperen. Denne boka likte jeg så godt at jeg må lese den andre boka av samme forfatter. Han har kun skrevet to bøker. Les gjerne anmeldelsen min av Drageløperen! les gjerne også noen av tankene jeg gjorde meg da jeg hørte boka.
8. Hjem av Anne Karin Elstad
Anne Karin Elstad er en av mine favorittforfattere, og jeg har lest alle bøkene hennes, men ikke biografien hennes, hjem. Det er det på tide å gjøre noe med. Boka har samlet støv lenge nok nå …9. Everybody’s normal till you get to know them av John Ortberg
Mannen og jeg har blitt med i en bibel- og samtalegruppe for ektepar. Vi skal bruke denne boka som studie. jeg har ikke begynt på den enda (men må lese første kapittel før torsdag!). Den norske bokdatabasen skriver følgende:
«I boken viser forfatteren hva som kan få et fellesskap til å fungere, og hvordan mennesker kan finne sammen i de stimulerende forhold som Gud ønsker at vi skal ha. I fellesskapet kan alle mennesker møte guds kjærlighet på høyst levende måter, og oppdage hvilken forvandlingskraft som ligger i det å bli elsket, akseptert og satt pris på – akkurat som vi er.»

Jeg skal lese boka på engelsk, da gruppen er engelskspråklig. Så blir det også en god språktrening for meg! Det kunne jeg trenge …

10. Isprinsessen av Camilla Läckberg
jeg har sett noen av filmene basert på bøkene hennes, og de likte jeg svært godt. men jeg har ikke lest noen av bøkene hennes. Det har jeg tenkt å gjøre noe med, og jeg kan like godt starte denne våren. Kanskje første bok bør leses i påsken?
HVA LESER DU NÅ? HVA BLIR DIN NESTE BOK?

JEG ØNSKER ALLE MINE LESERE EN GLITRENDE GLAD DAG!!!

6 tanker om “Topp 10 å lese i vår!”

  1. Tusen takk for link til meg Pia:-)) Her var det mange gode tips til bøker. Tusen strålende soler kom datteren min på snart 14 hjem en dag og sa hun ville lese, tror den er bra, har den liggende i bokhyllen over uleste bøker,den hyllen blir stadig fullere av herlige bøker.Camilla Läckberg må jeg stifte næremere bekjentskap med etterhvert også. Ha en herlig dag Pia:-)))

  2. Tusen strålende soler har jeg lest. Likte ikke, men så liker ikke jeg for triste bøker. Handler ikke om at boka ikke er bra, men jeg MÅ ha litt "godfølelser" når jeg leser også. Läckberg er en av krimfavorittene, så hvis du liker krim kan du glede deg til den. Nå leser jeg "Vannet" av Arnaldur Indridason, neste som venter er "Hjemstavn" av samme forfatter. I tillegg skal vi lese "Kollektivt selvmord" av Arto Paasilinna i lesegruppa jeg går i.

  3. Muliug jeg liker tusen strålende soler, da;) (jeg liker gode unnskyldninger for å la tårene få sitt etterlengtede utløp ;))Jeg begynte på HJemstavn da jeg var i Korea sist, men ble ikke ferdig … Men bøkene hans skal leses! Jeg vil også gå i lesegruppe!!Ha en glad kveld!!!Pia

  4. Bare hyggelig å linke til andre blogger jeg koser meg med :)) Viktig å spre glede i hverdagen ;))Ha en glitrende glad helg, Beathe!!Pia

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar! Jeg skal gjøre mitt beste for å svare alle. Ønsker deg en GLAD dag!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s