En smakebit på søndag

Smakebit på Søndag: Lucie

I dag skal jeg dele en smakebit fra en bok jeg ikke har lest, Lucie av Amalie Skram. Jeg har tidligere lest noen av Skrams bøker og likt de godt, selv om de er «fra en annen tid». Jeg tror det er fordi bøkene hennes får meg til å tenke. På mange måter er de fremdeles aktuelle, fordi det handler om menenskeverd og menneskerettigheter.
I dag har jeg slått opp på en tilfeldig side, og kapittel syv starter slik:
«Hun så sin mann dreie om ved husrekken på Grand Hotel-siden og gå nedover fortauet. Hurtig fløy hun tvers over gaten og løp avsted forbi Stortinget og Studenterlunden. «Puddersukkersneen» drev omkring hennes føtter, og hun dro været med en halvkvalt hvesen, mens hjertet banket så hun syntes hun måtte omkomme. Det gjaldt å være hjemme før Theodor.»
Det er noen år siden sist jeg leste Amalie Skram, og gleder meg til å begynne på denne boka i kveld. Det var Solveig som inspirerte meg til å hente fram Lucie fra bokhylla 🙂 Tusen takk!

Lytt til utdrag fra boka  her:

I Flukten fra virkeligheten kan du lese smakebiter fra andre bøker!

God boksøndag!!!

4 tanker om “Smakebit på Søndag: Lucie”

  1. Takk for smakebiten fra Lucie, Amalie Skram liker jeg godt! Siste jeg leste var Hellemyrsfolket, anbefales 🙂 Takk for kommentar hos meg,ha en fin påskeavslutning!

  2. Det er kjekt å lese kløassikarar innimellom! Det er artig å lese tankane i den tida. Vi skal vere glade for alt som har vorte kjempa fram av rettigheiter for kvinner i vårt land!

  3. Theodor kan umulig være noen hyggelig og omtenksom mann. Jeg må virkelig få satt meg ned for å lese noen norske klassikere.

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar! Jeg skal gjøre mitt beste for å svare alle. Ønsker deg en GLAD dag!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s