Leonard Cohen, Poesi på mandag

Poesi på mandag: Bird on the wire

Hver mandag vil jeg prøve å dele et dikt med dere som betyr noe for meg. I dag ønsker jeg å dele noe fra en av mine favorittdiktere: Leonard Cohen. Vi tenker jo på ham som først og fremst musiker, men han skriver jo veldig mange av tekstene sine selv, og har gitt ut flere lyrikkbøker. Jeg elsker diktene hans: De er så rå og virkelighetsnære. Ofte kan det nesten være vondt og lytte til tekstene hans, men mest av alt så gjør de noe godt i meg. Jeg setter pris på ærligheten hans: Å være menneske handler ikke om å være perfekt. Å være menneske handler om å være underveis. Om å reise seg opp igjen når man faller. Om å ta den hånda som rekkes ut mot en. Ta imot hånda – du er ikke alene!

Bird On The Wire

Songwriters: Leonard Cohen

Like a bird on the wire
Like a drunk in a midnight choir
I have tried in my way to be free
Like a worm on a hook
Like a knight from some old fashioned book
I have saved all my ribbons for thee
If I, if I have been unkind
I hope that you can just let it go by
If I, if I have been untrue
I hope you know it was never to you
Oh, like a baby, stillborn
Like a beast with his horn
I have torn everyone who reached out for me
But I swear by this song
And by all that I have done wrong
I will make it all up to thee
I saw a beggar leaning on his wooden crutch
He said to me, «You must not ask for so much»
And a pretty woman leaning in her darkened door
She cried to me, «Hey, why not ask for more?»
Oh, like a bird on the wire
Like a drunk in a midnight choir
I have tried in my way to be free
Lytt til sangen her – ingen stemme rører så dypt ved meg som Leonard Cohens stemme:

3 tanker om “Poesi på mandag: Bird on the wire”

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar! Jeg skal gjøre mitt beste for å svare alle. Ønsker deg en GLAD dag!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s