En smakebit på søndag

Smakebit på søndag: Den ærerike familien

Endelig snart hverdag igjen, og ingen unnskyldning for å ha bloggepause lenger 🙂 Det har ikke blitt så mange bøker lest i sommer som jeg hadde tenkt … Men fordi jeg gleder meg sånn til Big Bang Theory season 5 kommer på DVD snart, har jeg kost meg og ledd så tårene har trillet med alle episodene i de fire første sesongene. Ellers har jeg også lest fire av Camilla Läckbergs bøker (i tillegg til de to jeg har blogget om!) og Der Gud gråter av Siba Shakib.


Siden det er søndag, og jeg har begynt på ny bok, så har jeg igjen tenkt å bli med på Maris smakebit på søndag – trykk på linken for å lese andre smakebiter. Kanskje finner du er bok du har lyst til å lese der!

Boka jeg leser heter Den ærerike familien av Pepetela. Den er sjette boka mi i min litterærere reise verden rundt.  Det er en historisk roman fra 1600-tallets Angola. Hovedpersonen i boka, Baltazar Van Dum er en rik slaveeier. Historien fortelles av slaveeierens foretrukne slave. «Den ærerike familien bidrar til innsikt i Angolas historie og selvforståelse, samtidig som det er en fargerik skildring av menneskene som levde, sloss og elsket i den tiden.» (Fra baksiden av boken.)

Sitatet er hentet fra side 11:

Men jeg måtte bli igjen ute på gaten og vente på Baltazar Van Dum der. Det eneste jeg skal få vite om det som skjedde på kontoret, vil være frukt av min fantasi. Det gjelder både denne historien og mange andre. En slave har ingen rettigheter, han har heller ingen frihet. Det er bare én ting de ikke kan svinebinde: Fantasien. Det er alltid den jeg benytter meg av når jeg vil fullføre fortellinger som holdes hemmelige for meg, det er slik jeg fyller ut hullene.

Hvilken bok leser du for tiden?

Med ønske om en velsignet glad dag :))

Klem fra Pia

6 tanker om “Smakebit på søndag: Den ærerike familien”

  1. Så spennende bok du leser:) Liker temaet, slavetiden på 1600 – talletet jo sikkert veldig spennende å lese om:) Denne havnet rett ned på leselista min og jeg skal sjekke om den er inne på biblioteket for den fikk jeg veldig lyst å lese:)Ønsker deg en koselig søndagskveld!:)

  2. Denne boken virket veldig interessant og jeg noterer meg den. Tusen takk for smakebiten:-)Tusen takk for kjempefin kommentar inne hos meg, veldig hyggelig å høre:-)Ønsker deg en fin uke!klem Beathe

  3. En fin smakebit! Det hørtes ut som en bra bok og den havner rett på TBR listen! Takk for tips og ha en fin dag!

  4. Så hyggelig å ha deg med på smakebitene igjen, Pia. Det er veldig gøy å se mangfoldet av bøker som leses på en søndag, vi er virkelig en gruppe lesere med ganske bred smak innenfor litteraturens verden må jeg si 🙂 Smakebiten var god og den frister meg kjenner jeg.

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar! Jeg skal gjøre mitt beste for å svare alle. Ønsker deg en GLAD dag!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s