Mitt tematips

Mitt tematips: Heia Sverige!

Bokbloggeir har startet med et nytt bokbloggtema: Mitt tematips. Denne onsdagsutfordringen går ut på å laste opp eller å lage et nytt innlegg som relaterer seg til ukens tema. På denne måten kan du på nytt få  fremhevet gode og gamle innlegg du har skrevet. Dette synes jeg var en super utfordring, så den kommer jeg til å delta på så mye jeg kan! Jeg anbefaler deg å besøke Bokbloggeirs blogg, for den er virkelig god! 
Denne uka oppfordrer Geir oss til å skrive om vår goda bror, Sverige! Min absolutte svenske favorittforfatter er Henning Mankell. Siden jeg begynte å blogge for straks ett år siden, har jeg ikke lest noen bøker av ham, og har derfor ikke blogget om bøkene hans. Men jeg har lest, i hvert fall nesten alle bøkene hans og sett de fleste filmatiseringene hans. Mine favorittbøker er Kineseren og Før frosten.
Men i 2012 stiftet jeg bekjentskap med en, for meg, ny svensk krimforfatter: Camilla Läckberg. I bøkene hennes er det politimannen Patrik Hedström og forfatteren Erika Falck som sammen løser saker i den lille bygda Fjällbacka. Første boka i serien heter Isprinsessen, som var den første boka jeg leste og blogget om. Videre har jeg også lest de seks neste bøkene i rekken. Jeg har bare blogget om to av dem: Predikanten og Steinhuggeren. Av alle bøkene jeg har lest av Camilla Läckberg, er Steinhuggeren min absolutte favoritt, det var en skikkelig pageturner! Men nå som jeg mangler ei bok i bokhylla mi, er det kanskje på tide å både kjøpe og få lest Englemakersken også! Så får jeg fullført det jeg har begynt på.
Andre svenske forfattere jeg liker er Selma Lagerföf, August Strindberg, Astrid Lindgren (of course!), Håkan Nesser, Liza Marklund. Av svenske forfattere på ønskelisten min, kan jeg nevne Leif GW Persson, Åsa Larson, Johan Theorin og Jens Lapidus. Og, hjelp! Hvordan kunne jeg glemme ham, Stieg Larsson? Millenium-triologien er noe av det beste jeg har lest innen krim! Ja, til og med så bra at Stieg LArsson må klassifiseres som min favorittsvenske! Sorry, Henning Mankell, I love you, og vil alltid følge deg! Men selv du må være enig i at Stieg Larsson var en begavet mann!

7 tanker om “Mitt tematips: Heia Sverige!”

  1. Tusen takk for både bidrag til tematipset og for skryten. Fantastiske bøker Camilla Läckberg sine. Falt litt ut etter Fyrvokteren, men har planer om å ta opp igjen de siste hun har skrevet nå. Bidraget er twitret, delt på facebook og linket opp til forlaget.

  2. Og takk til deg som deler videre! Jeg er glad jeg har funnet bloggen din! Du skriver utrolig godt, gleder meg til å lese boka di 🙂 Ha en glad dag!Pia

  3. Den femte kvinnen har jeg lest, men kan ikke huske den så godt at jeg skjønner hva du fikk mareritt av 😉 Men som du sier, så finnes det mye bra svensk krim, så det er ingen undergang å lese noe annet enn Mankell!Ønsker deg en glad dag!Pia

  4. Flotte utvalgte forfattere:) Stig Larsson er jo helt klart en stor favoritt av meg også:)Camilla har jeg enda å bli kjent med, husker ikke å ha lest noe særlig av henne:) Men blir da spennende å se hva hun har av bøker:) Ha en fin kveld:)

  5. Har ikke lest bøkene av Camilla Läckberg, kun sett filmatisering vist på TV og lånt på biblioteket. Mener at den siste jeg så på TV for kort tid siden; her var det andre skuespillere og den falt ikke helt i smak.Og så var det noe med plottet; at Erika fikk info om etterforskningen fra ektefellen som er politimann som i det vanlige liv er taushetsbelagte; settingen ble urealistisk for meg. Men den første serien som var inkl Isprinsessen, den likte jeg godt. Stig Larson, her har jeg lest alle bøkene, men ikke sett filmene som vi har og de andre i huset har sett.

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar! Jeg skal gjøre mitt beste for å svare alle. Ønsker deg en GLAD dag!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s