En smakebit på søndag

Smakebit på søndag: Skumringstimen

For tiden leser jeg Skumringstimen av Johan Theorin. Planen var å bli ferdig med den i kveld, men det skal holde hardt om jeg klarer det … Så da ble det en halv bok i begynnelsen av måneden og en halv nå på tampen av mars. Likefullt blir det tilsammen 4 bøker i mars, og det er det dobbelte av målet mitt med minst to bøker i måneden. Så da er det bare å være fornøyd med seg selv.
I dag har jeg vært på lekeplassen med te, bok og to selvdrevne barn! Selv om det var skinnende sol, så ble det litt i kaldeste laget for frysepinnen meg … Så nå sitter jeg her under et ullpledd og skal dele en smakebit fra Skumringstimen med dere.  Det er Mari i bloggen Flukten fra virkeligheten som hver søndag utfordrer oss til å dele en smakebit fra boka vi leser. Besøk gjerne siden for å lese flere smakebiter – der er det garantert bøker for enhver smak!
Skumringstimen handler om lille Jens på 6 år som hadde forsvunnet sporløst tjue år tidligere. Nå har hans morfar fått en av sandalene hans i posten. Sitatet jeg deler i dag er det Jens sin mor Julia, som tenker:

«Michael hadde gått videre for lenge siden, allerede før de ble separert. Han hadde fra begynnelsen av vært sikker på at Jens hadde gått ned til vannet og druknet. Iblant hadde hun hatet  ham for denne overbevisningen, iblant hadde hun bare vært krampaktig misunnelig.»

Mens jeg leser i Skumringstimen nå, så er jeg den «allvitende» leseren, da jeg allerede fra starten vet hva som skjedde med Jens. Samtidig vet jeg ingenting. Det er det som gjør denne boka så spennende: Hva var det egentlig som skjedde med Jens?
I dag feirer vi oppstandelsen, og selv om jeg har sagt det mange ganger allerede denne påsken, så er det i dag på sin plass å gjøre det samme igjen, med store bokstaver 😉
VELSIGNET GOD PÅSKE TIL DERE ALLE!!!

13 tanker om “Smakebit på søndag: Skumringstimen”

  1. Her har det vært fint vær hele påsken men i dag ble det overskyet og nå er det snø i luften *Liker ikke* Theorin har jeg store planer om å lese noe av så jeg holder på å samle på bøkene, mangler vel denne blant annet. Ha en fortsatt god påske Pia:)

  2. Den er så god. Og Nattefokk er enda bedre syntes jeg. Jeg skal lese flere av Theorin. Men de er så spennende og kryper sånn inn under huden min, at jeg må ha pauser innimellom.Særlig når det er barn med i handlingen.

  3. Det høres spennende ut, Pia! Det som gjør at jeg vegrerer meg litt mot å sette boken på ønskelisten er det at et barn er offeret, jeg syntes det er så forferdelig å lese om. Tusen takk for smakebiten og fortsatt god påske 🙂

  4. Har ikke lest noe av Theorin før. Virker som en god og spennende bok. Takk for smakebiten!Jeg har det på samme måten som Mari og styrer unna når det handler om noe vondt som har skjedd med barn. I enda større grad gjelder det vel film. Dette er noe som har tiltatt med årene.Fortsatt God Påske!

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar! Jeg skal gjøre mitt beste for å svare alle. Ønsker deg en GLAD dag!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s