Boken på vent

Boken på vent: Barnepiken

Hver tirsdag lurer Beathe på hvilke bøker som ligger på vent i bokhylla vår (eller klar på handlelisten!) Besøk siden hennes og få flere gode boktips der!
Før du leser videre, vil jeg minne deg om at jeg har give away,  les mer og delta her!
I dag  vil jeg fortelle dere at ei bok jeg gleder meg til å lese, er Barnepiken av Kathryn Stockett. Denne boka fikk jeg av guttene mine på morsdagen. Er det det de ser meg som, en barnepike? Hehe, jeg tror jeg lar det spørsmålet ligge … Enda litt lenger tilbake i tid, fikk jeg denne filmen av mannen min i gave. Er det kanskje han som ser på meg som en barnepike? Hmm … Her var det mange spørsmål jeg kanskje ikke ønsker å høre svaret på! Men som den evige optimisten jeg er, velger jeg å tro  det beste 😉
Dette kan du lese på baksiden av boken:

Barnepiken beskriver forholdet mellom sorte hushjelper og dere hvite fruer i Sørstatene på første halvdel av 60-tallet. Vi befinner oss i den lille byen Jackson i Mississippi, og møter tre svært forskjellige kvinner som finner hverandre i sin felles utfordring av grenser. 22 år gamle Skeeter er en ung, hvit kvinne som ifølge hennes mor har ett viktig oppdrag; finne seg en mann og gifte seg. Selv har hun helt andre planer. Hun ser hvordan de svarte hushjelpene behandles av sine hvite oppdragsgivere og bestemmer seg for skrive ned historiene deres. Hennes to allierte er Aibileen, hushjelp og barnepike hos Skeeters venninne, og Aibileens venninne, Minny. Det er et risikofylt prosjekt for alle parter, fordi det utfordrer grensene som definerer tilvrelsen deres. Barnepiken er en tidløs og universell historie som får deg til å riste på hodet i vantro, men også le høyt. Romanen er rørende, trist, morsom og lærerik en bok som bde varmer og skjærer deg i hjertet på en gang.

Med andre ord: En bok midt i blinken for meg! 

13 tanker om “Boken på vent: Barnepiken”

  1. For en skjønn bok du har plukket ut fra hyllen, denne har jeg ikke lest. Utrolig nok, vil jeg si, for jeg liker sånne bøker. Gleder meg til å høre hva du synes. Håper du får en fin tirsdag!

  2. Denne har jeg ennå ikke lest jeg heller, men har den klar i hyllen. Elsker slike bøker jeg også så jeg vet ikke hvorfor den ikke har blitt lest ennå. Filmen har jeg derimot sett x-antall ganger. Kos deg med boken:) Ha en strålende dag!

  3. Dette er en nydelig bok, som jeg storkoste meg med. Har ikke sett filmen, men den får ros, så jeg må prøve å få lånt den på DVD. Ha en fin dag!

  4. Så godt med en bok jeg har lest! Leselisten min vokser ukontrollert på disse boktemaene, så det er godt at jeg hvertfall har lest noe! Jeg syntes den var veldig bra.

  5. Ikke lest den. Men høres ut som en roman med en fin handling. Ser at det er en av Cappelen Damm Bestselger- romaner. Leser en av dem nå og jeg liker den veldig godt.

  6. Jeg har sett filmen, likte den veldig godt og jeg tenker som Mary at boken sikkert er bedre. Det pleier å være sånn, noe som tyder bra 🙂

  7. Denne har eg lese, og likte den godt. Det er nesten ubegripeleg å lese korleis forholdet mellom svarte og kvite arta seg, især når dei levde så tett på kvarandre. Jammen godt verda har gått framover på nokre områder! God fornøyelse 🙂

  8. Absolutt ei god bok! Likte historiene om boka og filmen din også!! Hvis både mann og barn ser på deg som barnepike, har du vært en god omsorgsperson- klapp på skuldra ;o)

  9. Det er en flott bok du har på vent der…den har jeg lest – og filmen er sett. Nydelig ❤ Nå er det en stund siden jeg har vært innom deg, men jeg håper du har det bra? Leste om giveawayen din og den gleden din over barnehageplass og mange besøkende på bloggen. Herlig når man er så gla – og det var jommen ting å glede seg over, da! 🙂 Ønsker deg en skjønn uke videre – bless bless.klem, spirea

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar! Jeg skal gjøre mitt beste for å svare alle. Ønsker deg en GLAD dag!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s