Boken på vent

Boken på vent: Respekt og Alarm

Hver tirsdag vil Beathe vite hva vi har lyst til å lese, enten snart eller om en stund. Hun tror at dette er noe alle vil vite, derfor ber hun oss om å blogge om disse bøkene vi ahr på vent, enten de har samlet støv lenge i hyllene dine eller om de fremdeles venter på å bli kjøpt av deg. Det fine med denne utfordringen, er at de andre som deltar gir deg masse tips til gode bøker. Så får du enda flere bøker på vent 😉
I dag har jeg vært på Hanne Nabintu Herlands hjemmeside, og der fikk jeg ferten av to bøker som jeg definitivt kommer til å lese!
På et bakteppe av biografiske fortellinger fra Herlands dramatiske og usedvanlige oppvekst i Afrika, forteller hun om sitt første møte med Norge i voksen alder. Møtet medførte et betydelig kultursjokk. Overrasket over janteloven og gruppepressets harde grep, møtte hun et folk som hun følte var alt annet enn fritt. Herland skriver om snillisme, rasisme, middelmådighet, mangelen på respekt for den tradisjonelle norske kulturen og troen på Gud som en naturlig ting.
Hennes målsetning med denne boken er å øke nordmenns kunnskap om fremmede kulturer og deres virkelighetsoppfatning. Like viktig er innvandreres forståelse for norske holdninger og hva som må til for at innflyttere blir respektert i det norske samfunnet.
Hanne Nabintu Herland, kjent kontroversiell religionshistoriker og en av Norges mest medieprofilerte samfunnsdebattanter, belyser i denne boken en rekke områder hvor den norske kulturen er i krise. Det er et paradoks at Norge som er et av verdens rikeste land, likevel sliter med store sosiale og medmenneskelige utfordringer. I sin bok Alarm! Tanker om en kultur i krise presenterer hun en rekke dyptpløyende resonnementer om hvorfor samfunnet har utviklet seg slik. Hun analyserer hva som skal til for å få et varmere og mer solidarisk samfunn.

10 tanker om “Boken på vent: Respekt og Alarm”

  1. Norges mest profilerte samfunsdebatant? Sier litt om hvor mye jeg ser på samfunsdebatter, for denne damen har jeg aldri sett før. Spennende stoff hun skriver om, skal bare se jeg fra nå ser henne stadig vekk 🙂

  2. Disse to har vi på jobb og jeg har bladd litt i dem, men jeg har ikke hatt ork til å lese hele. Jeg er enig med henne i mye av det hun sier, men også ganske så uenig i andre deler 🙂 Problemet er vel at jeg er altfor dårlig til å lese faglitteratur!

  3. Har lest innlegg av henne i aviser. Er også spent på hva du synes. Det er fint at folk utrykker meningene sine. Får oss til å tenke selv om en kan være uenige.

  4. Så spennande. Sidan eg sjølv aldri kjem til å opne desse bøkene gler meg til å sjå kva du synest om dei. Dessverre er eg nok veldig ueinig i mykje av det ho skriv om 😦 Ho er sikket ein flink samfunnsdebatt, men etter at ho uttalte seg om 22. juli har eg dessverre ikkje hatt sansen for henne!! Men sikkert bra bøker sånn elles 🙂

  5. Interessant. Ikke rart at mange av dere er uenige i mye av det hun skriver, det er jo naturlig i og med det totalt forskjellige utgangspunktet. Må se om dette passer inn for meg også en gang. Egentlig slike bøker en bør lese.

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar! Jeg skal gjøre mitt beste for å svare alle. Ønsker deg en GLAD dag!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s