En smakebit på søndag

Smakebit på søndag: Smertens aveny

Det er søndag, (nesten) ferie, hjemme-alene-kveld og tid for å dele litterære smakebiter. Det er Mari i Flukten fra virkeligheten som ber oss om å dele en smakebit fra boka vi leser nå. For tiden leser jeg Smertens aveny av Roar Sørensen, som jeg vant i give away hos Geir (klikk på linken for å lese hans omtale av boka. Og besøk Maris blogg for å prøvesmake enda flere litterære godbiter!
Foto: Commentum Forlag
SMERTENS AVENY av Roar Sørensen

«Hvor viktig var én manns ære? Spilte det noen rolle når man var død? Han så seg rundt. Det hvilte en rar atmosfære over huset. Over tomta. Over gata. En atmosfære av … fullbyrdelse. Han fant ikke noe bedre ord. Eller, jo, forresten, det fantes et ord som var både bedre og enklere: Lettelse.»

Bokas vaskeseddel:
Hva ønsker vi egentlig å vite om hverandre? Hva skjer hvis ingen er interessert i å etterforske et drap fordi den døde har levd et umoralsk liv? Hvor langt er vi villige til å gå for å avdekke sannheten? Når nattklubben Forbidden Pleasures’ 68 år gamle norske innehaver, Martin Werner, en morgen blir funnet drept i sitt luksuriøse hjem i gledesbyen Angeles City på Filippinene, er ikke det lokale politiet særlig interessert i å oppklare saken.
Med løfter om penger fra Werners ekskone i Norge og med håp om en billett hjem til en livsviktig operasjon, begynner Stingo, norsk ekspolitimann bosatt på Filippinene, å grave i Angeles Citys brokete barmiljø for å finne drapsmannen. Når han til slutt står ansikt til ansikt med Werners morder, blir han tvunget til å revurdere sine forestillinger om svik og sannhet, skyld og ansvar, frihet og tvang.

9 tanker om “Smakebit på søndag: Smertens aveny”

  1. Det hørtes ut som en bok jeg ville like. Takk for fint tips og så ønsker jeg deg en fin ny uke!

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar! Jeg skal gjøre mitt beste for å svare alle. Ønsker deg en GLAD dag!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s