Boken på vent

Boken på vent: Olsen og tolv til

Det er tirsdag og klart for Boken på vent. Det er Beathes i Beathes bokhylle som spør oss om hvilke bøker vi har lyst til å lese, om det er i nærmeste fremtid eller om det ligger lenger frem i tid. Om du har boka liggende i huset allerede, eller om den står på innkjøpslisten. Kllikk deg inn på Beathes blogg, der ka du også lese om andres bøker på vent, og hvem vet, kanskje du kan få noen gode boktips?
Boka jeg har på vent denne tirsdagen, hørte jeg faktisk første gang om tidligere i dag, og umiddelbart kjente jeg at denne boka vil jeg lese:

Boken er en samling portretter fra vår nære fortid, om et Norge som ikke lenger finnes og hverdagsslitere som levde der. Vi får høre om frodige «Olsen fra Norge og Vega» som var forfatterens lugarkamerat da han i 1959 tok seg hyre som dekksgutt på hurtigruta. Med respekt og varme beretter Pål Espolin Johnson også om de sterke finnmarkskvinnene Lorentze på Ingøy, Birgitte på Rolvsøy og russerinnen i Grense-Jakobselv. Her er den fascinerende historien til unggutten fra Ringsaker som måtte gjemme fela under senga i 40 år og siden ble kjent felespiller på prærien i Dakota. 

Boken åpner med en eventyrskikkelse fra forfatternes barndom, Johannes uteseiler på Nøtterøy. Han gikk til sjøs første gang i 1909 da det ennå var seilskuter som gjaldt. Johannes er for lengst borte og graven slettet, men i Olsen og tolv til møter vi den evige ungkaren, kapphorneren og krigsseileren i sin solblakke stue mellom morelltrærne. Med sine fengslende fortellinger om levd liv tar forfatteren vare på en del av vår historie som er i ferd med å gå tapt.

4 tanker om “Boken på vent: Olsen og tolv til”

  1. Det hørtes ut som en bok full av flotte historier! Jeg noterer og noterer :-)Ønsker deg en fin onsdag!

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar! Jeg skal gjøre mitt beste for å svare alle. Ønsker deg en GLAD dag!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s