Boken på vent

Boken på vent: Drep ikke en sangfugl

Det er tirsdag, og heldigvis har ikke Beathe tatt sommerferie fra Boken på vent – besøk Beathes bokhylle og se hva bokbloggere landet rundt gleder seg til å lese! Og hvem vet, kanskje du får både ett, to eller enda flere gode boktips? Jeg kan garantere at der vil du finne bøker for enhver smak!
Mens middagen lager seg selv, sniker jeg meg inn her for å fortelle om en bok jeg har gledet meg i flere år til å lese. Som vanlig har jeg ingen gode grunner for at boka har blitt utsatt, annet enn at det fins jo så mange gode bøker å lese … Så takk til Lines lesesirkel som har satt boka opp som felles leseprosjekt i august. Boka ligger klar og venter, først skal jeg bare lese ferdig Huset ved moskeen, mitt iranske bidrag i min litterære verdensomseiling.
DREP IKKE EN SANGFUGL av Harper Lee
Dette skriver Aschehoug om boka:
«Skyt så mange skjærer dere vil, men husk at det er en stor synd å drepe en sangfugl.»
Dette er rådet advokaten Atticus Finch gir sine to barn Scout og Jem mens han selv forsvarer en farget mann som er tiltalt for å ha voldtatt en hvit kvinne.
Handlingen utspilles i en liten sørstatsby i 1930-årene, og voldsomme hendelser slår brutalt inn i de to barnas trygge liv – hendelser som gir dem et brått innblikk i de voksnes merkelige og fremmede verden. Gjennom barnas blikk skildrer forfatteren menneskers irrasjonelle holdninger til raser og klasseskiller med varme og nådeløs ærlighet.
Dette er tematikk som engasjerer meg, selv om jeg nok tror det kan bli vond lesning til tider. Jeg har også nettopp lest Barnepiken av Kathryn Stockett tar opp noe av den samme problematikken, dog med et annet utgangspunkt og perspektiv.

Hvilken bok gleder du deg til å lese?

8 tanker om “Boken på vent: Drep ikke en sangfugl”

  1. Denne boken har jeg også på vent, eller dvs jeg skal også lese den i august. Jeg er spent på boken ettersom jeg har hørt så mye om den.

  2. Åh,denne har jeg hatt på ønskelisten min lenge så kanskje jeg skulle kjøpt den snart…den virker veldig bra. barnepiken har jeg heller ikke lest ennå,men har sett filmen flere ganger.

  3. Denne begynte jeg på i går. Har prøvd å lese den en gang før, men da ga jeg opp. nå er jeg med i Lines lesesirkel og det er ikke rom for å gi opp denne gangen 🙂

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar! Jeg skal gjøre mitt beste for å svare alle. Ønsker deg en GLAD dag!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s