Lesemål

Slik gikk det, og slik kan det gå!

I 2013 hadde jeg satt meg en del lesemål. Ikke for at de skulle binde meg, men heller for å inspirere meg. Og det har de gjort. Bare ett av lesemålene mine er nådd, men jeg er strålende fornøyd, for jeg har kost meg med mange gode bøker.
SLIK GIKK DET:
Jeg hadde et mål om å lese 25 bøker på ett år. To bøker i måneden, og en liten bonus. 
Status: 30 bøker lest! Og det med lesetørke hele høsten! Veldig fornøyd med det!
Jorden rundt på 200 bøker. Jeg har et mål, eller rettere sagt: En drøm om å lese ei bok fra alle verdens land. Etter å ha brukt mye tid på å finne bøker, håper jeg at jeg i det hele tatt klarer å finne ei bok fra alle land …
Status: jeg har lest bøker fra 11 nye land, det vil også si 11 nye forfatterbekjentskaper! Veldig fornøyd med det!
1001 bøker du må lese før du dør. Jeg bærer ingen drøm om å lese alle disse bøkene. Men ejg synes det er morsomt å vite om hvilke bøker fra denne mursteinsboka jeg har lest. Nå har jeg lest 27 av disse bøkene eller deromkring). Line arrangerer hver måned samlesing på bøker fra denne lista. Jeg hadde et mål om å være med på tre av disse bøkene i 2013.
Status: Jeg ble med på en av bøkene. Hadde vært kjekt å være med på flere runder, men slik ble det ikke. Kanskje i 2014?

Biografisirkelen er det Moshonista som startet i 2013 – en super måte å få lest flere biografier på!
Status: Av fire runder, deltok jeg på tre av de. Det må jeg si meg fornøyd med 🙂

Back to the classics var en utfordring jeg gjerne skulle vært flinkere til. Målet mitt var å lese 6 klassikere, og leste hele én! Juhu! Til gjengjeld var jeg veldig fornøyd med den ene boka jeg leste, ingen ringere enn Anna Karenina av leo Tolstoj! jeg er glad i klassikere, men foreløpig tror jeg bare jeg henter frem de bøkene når anledningen byr seg. Kanskje når jeg kjøper meg nye briller?
Off the shelf – bøker jeg hadde i bokhylla før 2013 startet. Det var mange det! og bare åtte av de er lest i 2013. Sånn kan det gå, og slik gikk det. Bokhyllelesing blir det mer av i 2014.

Av alle bøkene jeg har lest, har jeg skrevet omtale av 27 bøker. 3 bøker har fått stå uten omtale av ulike årsaker.

Statistikk:
30 bøker
7 norske forfattere
15 mannlige forfattere
12 kvinnelige forfattere
21 nye forfatterbekjentskaper
20 europeiske bøker
6 asiatiske bøker
2 afrikanske bøker
1 australsk bok
1 nordamerikansk bok
8 debutbøker
12 krim
5 sakprosa/biografier
2 bøker fra 1001-listen
1 klassiker

SLIK KAN DET GÅ:
1. Jeg skal lese minst 25 bøker. Jeg har egentlig lyst til å sette et høyere tall, men med 100% jobb og 250% barn, tror jeg at 25 er oppnåelig …

2. Jeg skal tørke støv av gamle bøker, dvs

  • Minst to klassikere
  • Minst 50% av leste bøker skal ha stått i bokhylla mi (som om jeg bare har ei!) før 2014 startet
3. Jeg skal delta i alle samlesingene i biografisirkelen, og delta  i Lines lesesirkel når det passer med tid og bok. I sistnevnte er det ikke alle bøker som frister like mye.
4. Jeg skal kun lese bøker fordi jeg har lyst til å lese de, ikke for å klare og nå ditt eller datt mål.
5. Jeg skal skrive omtale om alle bøkene jeg leser.
6. Jeg skal kose meg med bøker (og bare *piiiittelitt* sjokolade!)

8 tanker om “Slik gikk det, og slik kan det gå!”

  1. Så fine og fornuftige mål 🙂 Selv har jeg meldt meg på Back to the classics-challengen i år også har jeg et stadig håp/ønske/mål om å lese bøker fra alle verdens land 😉 Ha et strålende flott leseår!

  2. Med 250% barn er det lov med pittelitt sjokolade 🙂 Ser ut som du har et sunt forhold til lesehobbyen din, uten at det blir stress utav det, det er viktig. Gleder meg til å lese omtalene dine 🙂

  3. Ja, jeg var veldig frem og tilbake på om jeg skulle hive meg på BttC i år også, men endte på å la være. Veldig kjekt om du også leser bøker fra andre land – kanskje jeg skal lage en form for linkefunksjon, slik at det blir lettere å følge hverandre. Vet at det er flere litteraturreisende der ute 🙂

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar! Jeg skal gjøre mitt beste for å svare alle. Ønsker deg en GLAD dag!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s