Boken på vent

Boken på vent: En duft av kanel

f3bb7-ny_boken_p_vent_logoSom de fleste andre bokeleskere, har jeg altfor mange bøker på vent. Beathe, som har en stor og variert bokhylle, ber oss hver tirsdag å dele en bok vi har på vent. Jeg synes det er veldig fint med denne utfordringen, for det hjelper meg å systematisere den altfor uendelig lange ventelista mi. Dessuten får jeg også gode tips til bøker å fylle på lista med 🙂 Så om du trenger boktips, anbefaler jeg deg å ta turen innom Beathes bokhylle, så finner du flere gode boktips der!

Jeg har et mål om å lese en bok fra alle verdens land. Det er en stor og ambisiøs målsetting, ja, men om jeg besøker ett nytt land hver måned, så er jeg ferdig om 15 år, og det er jo absolutt overkommelig. Siden jeg har planer om å bli 97 år, så har jeg en god buffer i år å klare det på også 🙂

Boka jeg har på vent, og som ikke skal vente så altfor lenge, er En duft av kanel av Samar Yazbek. Dette blir mitt syriske bidrag i jordomseilingen min.

Les bak på boka:

Den velstående kvinnen Hanan al-Hashemi bor i Damaskus med sin mann og tjenestepiken Aliya. En natt våkner hun og oppdager dem sammen. Hun blir sjalu og rasende, og jager Aliya på dør. Aliya vandrer sakte tilbake mot al.Raml, slumkvarteret i DAmaskus der hun vokste opp.
En duft av kanel er en spennende og fortettet fortelling, et dypdykk i et avhengighetsforhold mellom to kvinner, og et interessant bilde av ulike liv i Damaskus.

For tiden leser jeg Disse øyeblikk av Herbjørg Wassmo, som en del av samlesingen i forbindelse med Bokbloggerprisen 2013. Hva leser du?

16 tanker om “Boken på vent: En duft av kanel”

 1. Jeg prøver også å få lest bøker fra ulike land. Selv om mitt prosjekt ikke er så stort som ditt 🙂 En bok fra Syria kunne passe inn i mitt prosjekt og, og er veldig aktuelt for tiden. Ønsker deg en fin dag!

  1. Det er i alle fall veldig mange spennende litterære stemmer rundt om i verden 🙂 Har som intensjon å gjøre meg ferdig med Midtøsten før jeg beveger meg videre, men i bokverden er det aldri godt å vite hvor neste bok tar deg hen. Det er kjekt med prosjekter, små og store. Hva går ditt prosjekt ut på?

 2. Denne boka høres interessant ut. Syria er et spennende land, ja forsåvidt er hele MIdt-Østen det.. Jeg liker å lese derfra.. Tror det må bli høstens prosjekt– Ha en fin dag.:)

 3. Ja, jeg synes også at den høres spennende ut. Har lest mye fra Midtøsten de siste par årene, og det har vært både lærerikt og berikende. Ha en glad dag, Anita 🙂

 4. Dette høres ut som en bok som kan gjøre skumle ting med smaksløker og luktesans. Håper den faller i smak, og at du liker deg i Syria. Jeg laster nå ned Papirgutten, og skal rett ut i solen og nyte noen timer på lett grill 🙂

 5. Åh, denne har jeg sett på men har ikke fått somlet meg til å kjøpe den ennå. Jeg tror jeg vente rog ser an hvordan du liker den først. Spennende prosjekt du har der. Jeg er straks på vei ut på altanen og tar med meg «Svart mamba» som jeg begynte såvidt på i går.Ha en fin ettermiddag, Pia:-)

  1. Og jeg som var sikker på at det var du som hadde tipset meg om boka 😉 Det er neste bok ut på lista mi, så du får omtale snart. Er straks ferdig med Disse øyeblikk, men rekker nok ikke omtale før det bikker mai. Boka har steget hos meg, men savner fremdeles en jeg-person …

   1. Hehe….det kan gjerne stemme det, i en oversikt over kommende bøker kanskje…mulig jeg hadde den med en gang. Sånn kan det også gå av og til.

   2. Jeg prøvde å finne omtalen din, for jeg var så sikker på at det var du som var fristerinnen, hehe. Er nok veldig ambivalent til boken. Den har noen fine portretter, men de blir veldig forstyrret av noe veldig motbydelig. Boka er noe helt annet enn jeg forestilte meg …

 6. Har ikke vært innom bloggen din før. Hyggelig blogg du har og masse lykke til med den store måsettingen din. Ha en fin kveld 🙂

 7. Ser spennande ut – den er notert! Akkurat no les eg «Nostradamus testamente» av Tom Egeland (som eg har holdt på med i vekesvis). Så les eg parallelt «Forsoningen» av Fred Uhlman og «En overflødig kvinne» av Rabih Alameddine. Gode bøker alle tre 🙂 Ønskjer deg ei strålande leseveke!

  1. Jeg blir så imponert over alle som klarer å lese mer enn ei bok om gangen! Du har i alle fall mye godt å kose deg ned 🙂

 8. Så gøy at du også leser bøker fra alle verdens land. Jeg spekulerer litt på å ta opp mitt prosjekt igjen, og bokstaven I og Island står for tur (jeg liker å ta det litt systematisk 😉 ). Boken din på vent høres ut som en liten perle, den må opp på leselista 🙂

  1. Ja , jeg husker du også leser bøker fra alle land 🙂 Island er spennende. Er det Arnaldur Indridason?

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar! Jeg skal gjøre mitt beste for å svare alle. Ønsker deg en GLAD dag!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s