En smakebit på søndag

Du skal ikke stjele!

Det er søndag og tid for ukens smakebit. For tiden er jeg midt mellom to bøker, og har således ingen rykende fersk smakebit å dele. Da jeg så at Mari i dagens smakebit har fokus på at man ikke skal stjele, i lys av at det harkommet for dagen at noen har plagiert andre bloggere i stor stil. Da tenkte jeg på et innlegg jeg delte fra Drageløperen av Khaled Hosseini for to år siden.

Besøk Mari i Flukten fra Virkeligheten for flere smakebiter!

Hanna Matildes kulturkrok

Jeg har lånt bildet av gardenofpraise

I dag har jeg gått tur og hørt på Drageløperen av Khaled Hosseini. Jeg fikk lyst til å lese boka etter å ha lest Bokhandleren i Kabul av Åsne Seierstad. Der  skriver hun om Talibans regel som forbyr drageflyning:

«Drageflyvning har unyttige konsekvenser, som veddemål, dødsfall blant barn og fravær fra undervisningen. Butikker som selger drager, vil bli fjernet.»

Siden jeg har sett Drageløperen på film for noen år siden, tenkte jeg at nå var det på tide å lese boka. Og siden jeg trenger å trene, så falt valget på lydboka 😉

Nå skal jeg ikke skrive så mye om boka i dag, har noen timer igjen å lytte! Men det var noe som ble sagt, som fikk meg til å tenke. Og da må jeg dele det mens jeg fremdeles husker det 😉

Jeg har tidligere jobbet som lærer og undervist…

Vis opprinnelig innlegg 332 ord igjen

4 tanker om “Du skal ikke stjele!”

 1. Jeg leste Drageløperen for noen år siden (tror det var i 2008) og jeg husker den godt ennå. Det er en vakker og hjemsøkende bok.

  PS: Syns du har så koselig blogg:)

  Ha en fin dag:)

  1. Enig, det er en bok som ikke slipper så lett!
   Takk for at du liker bloggen min – setter pris på det 🙂

 2. Drageløperen har jeg stående på vent i bokhylla. Bør vel snart få lest den. Ja smakebiten min var litt creepy, men tror egentlig ikke boken er det….håper ikke det 😉

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar! Jeg skal gjøre mitt beste for å svare alle. Ønsker deg en GLAD dag!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s