Boken på vent

Boken på vent: Skriv i sanden

9788252184877Det er natt, og jeg får ikke sove. Da kan jeg like godt gjøre noe fornuftig og fortelle dere hvilken bok jeg har på vent denne tirsdagen.  Det er Beathe som spør, og om du titter inn i bokhylla hennes, vil du få mange gode boktips 🙂

Det var Karin med bloggen Hysj! Lesing pågår som tipset meg om ungdomsromanen Skriv i sanden av Marjun Kjelnæs.

Marjun Kjelnæs er forfatter fra Færøyene, og Skriv i sanden vil således bli mitt færøyske bidrag i mitt forsøk på å lese meg verden rundt

Forlaget skriver dette om boka:

Kvelden er svart kulde. Súni begynner å gå, han ser ut på havet, tenker på stranda, at han burde gå ned der, burde skrive dei orda som skal til, skrive dei i sanden og la havet suge dei i seg og skylje dei inn på kvar einaste strand i heile verda?Skriv i sanden handlar om ei helg, 10 ungdommar og korleis 10 par auge opplever den same helga, men på ti ulike vis.

Denne kollektivromanen skildrar på ein ærleg og truverdig måte ungdomslivet som kan svinge frå bibelgruppe til himmelropande festing, frå glede til djup fortviling. Vi møter mellom anna guten Súni som er forelska i jentefuten Tróndur,  gudfryktige Ingunn som brått oppdagar at det kan vere vanskeleg å tilgi, og Rebekka som langsomt sklir vekk frå venner og sjølve livet, fordi ho sluttar å ete. Kjelnæs skriv fram ein lågmælt desperasjon, noko som gjer dette til ei verkeleg god ungdomsbok for alle nordiske ungdommar.

God tirsdag!

f3bb7-ny_boken_p_vent_logo

 

13 tanker om “Boken på vent: Skriv i sanden”

 1. En riktig god morgen til deg, håper du fikk sove til slutt. Mitt forrige møte med en kollektivroman ble ikke så veldig bra. Har lest et par bøker av denne typen før, og det kan funke. Håper den faller i smak. Ha en strålende tirsdag!

  1. Good morning 🙂 sovet ja, men langt fra nok! Nå lurer jeg fælt på hvilken kollektivroman du ikke likte … Ha en glitrende glad dag, Tine 🙂

  1. jeg hadde heller ikke hørt om den før, før nå i helgen. Den høres spennende ut, og jeg gleder meg 🙂 Ha en glad dag 🙂

 2. Ikke hørt om boken ( tror jeg ) men jeg må sjekke litt nærmere. Huff, ikke noe særlig når man ikke får sove så jeg håper du får en fin dag likevel, Pia:-)

  1. Jepp og hepp, en fin dag kan man alltids ha selv om man er trøtt 🙂 Fordelen er at jeg med god samvittighet tar meg lang middagspause og går hjem 3 timer fra jobb for å relaxe hjemme, i den grad det går an med trøtte unger i alle retninger … Er spent på denne boken, ja 🙂 Enjoy!

 3. Jeg har aldri lest noen bok fra Færøyene så det hørtes veldig fristende ut. Det er et sted jeg har veldig lyst til å besøke, så jeg kunne begynt med å besøke det i tankene 🙂 Tusen takk for fint tips, og ha en fin uke, Pia!

  1. Å, ja, jeg vil også til Færøyene 🙂 Jeg har venner der, så jeg har egentlig ingen unnskyldning … Gleder meg til denne boka, jallefullefall 🙂
   Ha en glad uke, du også, Astrid Terese 🙂

 4. Da jeg begynte å blogge om bøker, var det faktisk bare ment som et ettårsprosjekt, der jeg skulle sjå om man kunne reise jorda rundt på 365 dager i bøkenes verden! Jeg kan meg nok aldri til Færøyene, men mange andre rare plasser fant jeg fram til! Kanskje jeg skal ta turen til øya nå som jeg faktisk har et ferskt bok- og turtips ;o)

  1. Så morsomt – nå må jeg snike inn i bloggen og se om jeg finner ut hvordan det gikk med ettårsprosjektet ditt 🙂
   Ha en glad dag 🙂

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar! Jeg skal gjøre mitt beste for å svare alle. Ønsker deg en GLAD dag!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s