Eystein Hanssen, Krim

Bokomtale: Åtseldyr

Åtseldyr er fjerde og foreløpig siste bok om politietterforskerne Elli og Jan. Kjære Eystein Hanssen: Jeg håper bok nummer fem er på vei!

Eystein Hanssen er mitt siste forfatterbekjentskap innen norsk krimlitteratur. Det har vært et spennende møte. Ikke fordi historiene nødvendigvis er så nyskapende. Litt, er de det. Spesielt Åtseldyr har et kreativ plott. Det geniale med Eystein Hanssens bøker er at de ikke bare er god underholdning, de er også samfunnskritikk. I De ingen savner tar han opp prostitusjon og trafficing. Elli reiser i Giftstrøm til Uganda, og der er det korrupsjon, barne- og geriljasoldater og Norges rolle i internasjonal fredspolitikk som er tema. Den tredje boka, Triangel har fokus på narkotikavirksomhet. At Eystein Hanssen er samfunnsengasjert, det er jeg ikke i tvil om. Og det gir bøkene hans en ekstra god dimensjon.

«Når man makter å sette problemer under debatt, samtidig som man forteller en ramsalt, spenningsmettet historie, kan man som krimleser ikke ønske mer.»
                                                         Ola A. Hegdal i Dagens næringsliv

Det er vanskelig å skrive om boka uten å røpe for mye, så jeg låner fra mister Hanssen him self:

I en gammel jordkjeller på Ruseløkka finner en skjelettet av et barn. Det har ligget lenge i jorda, men ingen forsvunne barn passer til beskrivelsen.
De rettsmedisinske undersøkelsene av levningene gir saken en overraskende vending. Nye åstedsundersøkelser avdekker flere levninger – og hemmelige forbindelser til et gammelt bunkersystem fra Andre verdenskrig.
I en sak der ledetrådene både er uforståelige og forvirrende, kommer Elli og hennes team på sporet av en grusom, skjult verden under bakken i Oslo, der morderen  har kunnet operere uforstyrret, og ingen levende vesener har blitt spart.
Gjør deg klar for Ellis mørkeste etterforskning.

Igjen har Eystein Hanssen levert en utrolig spennende krimroman. Jeg må si jeg likte tempoet godt i Åtseldyr. Det er en sakte driv, men driven er der hele tiden. Det tok litt tid før hele plottet var på plass, og når det var det, tok det ikke lang tid å gjennomskue plottet. Men det var helt greit, for jeg leste spent videre. Hadde jeg rett? Ville det dukke opp noen uventede vendinger? Og handlingen krøp under huden på meg. Om du ikke tror meg: Se bare på tittelen. Åtseldyr er ekle! Det var heller ikke bare dyrene som var ekle. Vonde historier og hjertekalde mennesker.

OG samfunnsengasjert Eystein Hanssen. OG fornøyd Pia! Anbefales!

5 tanker om “Bokomtale: Åtseldyr”

  1. Og jeg som trodde jeg hadde satt mine øyne på de fleste norske krimforfattere. Det høres ut som dere har blitt «gode venner», og jeg blir fristet til å sjekke ham ut selv. Det er kjekt med samfunskritikk i bøker, men jeg har opplevd at det kan ta vekk spenningen hvis det kommer bolker med informasjon (også kalt «fyllmasse» hos meg). Når jeg leser krim vil jeg helst at det skal være fullt fokus på saken, sånn at tempo ikke settes ned. Men, en fornøyd Pia sier jo litt, så denne erien må jeg se nærmere på 🙂 Ha en nydelig onsdag!

    1. Om du ikke har lest Eystein Hanssen enda, så synes jeg du skal gjøre det! Og jeg forsikrer deg om at det ikke er en belærende bok selv om den er samfunnskritisk. Kun god historie 🙂
      Enjoy!

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar! Jeg skal gjøre mitt beste for å svare alle. Ønsker deg en GLAD dag!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s