Ivar Neergaard, Jørn Lier Horst, Krim, Lydbok

Bokomtale: Jakthundene

Jeg har for første gang på veldig lang tid hørt på lydbok. Tanken var effektivisering. Å høre mens jeg løper (nei da, jeg vet, jeg løper ikke. Men intensjonen er der.) og å få gjort litt husarbeid. Sistnevnte har vært nedprioritert de to siste årene til fordel for bøkene. Før det var husarbeid bare nedprioritert. Så nå har jeg gått bittelitt tur og hørt på lydbok, og hengt opp litt klær. Ellers er det fint å høre på lydbok i sofaen også. Det gikk opp for meg at lydbok er ineffektivt, for jeg hadde definitivt ikke brukt over 9 timer på å lese boka på papir. Så nå har jeg vært ute og lånt Født til å løpe av Christopher McDougall, og planen er å bli bitt av løpebasillen, høre lydbok og fortsette å nedprioritere husarbeidet.

Jakthundene er krim av Jørn Lier Horst. Dette var mitt første møte med forfatteren, og jeg må si meg fornøyd. Lydbok krever mer av meg som lytter, og for meg som lett blir distrahert, var Jakthundene en god bok å begynne med. Lier Horst malte fine bilder, og boka var ikke spekket med mange detaljer og mye unyttig informasjon. Fortellingen var enkel å henge med i, og skifter i personer og steder var enkle og tydelige. Jeg gikk nok glipp av noen detaljer underveis, men jeg vet av tidligere erfaring at jeg trenger trening på å lytte, og at om et par, tre lydbøker får jeg med meg det meste.

Se hva Gyldendal skriver om boka:

William Wisting suspenderes og settes selv under etterforskning mistenkt for å ha fabrikkert bevis. Han var etterforskningsleder i en av landets mest medieomtalte straffesaker, da unge Cecilia Linde ble drept. Nå, 17 år senere, har det kommet for en dag at bevisene som felte gjerningsmannen var forfalsket. Mediene værer nytt blod.

Wisting har brukt hele sitt yrkesliv på å jakte på forbrytere. Nå er det han som er byttet, og han må arbeide på egen hånd og i skjul for å finne ut hvem av deres egne som konstruerte det falske beviset, og hva som egentlig skjedde den gangen. Han får hjelp av journalistdatteren Line, men også fra svært uventet hold. Så forsvinner en ny, ung kvinne. Det blir starten på et nervepirrende kappløp.

Det var ei spennende bok. Jeg likte spesielt samspillet mellom Wisting og datteren. Jeg skal ikke si at det er noe nytt å bruke journalister som viktige roller  etterforskningen, men jeg liker det slik. Både Liza Marklund og Stieg Larsson har gjort det før, og de er begge forfattere høyt i rang hos meg.

Det var Ivar Neergaard som leste boka, og han var god å lytte til. Behagelig stemme, god intonasjon og akkurat passe innlevelse.

Jeg kommer garantert til å lese mer av Jørn Lier Horst – Jakthundene gav mersmak!

6 tanker om “Bokomtale: Jakthundene”

  1. Så kjekt at du har fått sansen for å høre på lydbok. Og at du har prioriteringene dine i rett rekkefølge. Jeg blir også lett distrahert, så hvis ikke lydboken fenger kan det gå minutter hvor tankene er mer påtrengende enn boken. Jeg pleier å sitte pal til jeg har kommet inn i boken, før jeg begynner å gjøre andre ting mens jeg hører. Håper du har hatt en fin søndag! Min helg strekker seg ut i mandag, og jeg har tenkt å sykle til byn og kjøpe meg nye sko 🙂

    1. Ja, lydbøker er kjekt. Brukte det mye før, og da klarte jeg bare å lytte mens jeg gikk. Nå er jeg godt i gang med Født til å løpe, og du og du for ei bok! Det kribler i hele meg etter å ut og løpe! Nå er det bare å hamstre lydbøker 🙂
      Håper det ble noen fine sko på deg, da, og at du har hatt en fin tur med femåringene i dag 🙂
      Ønsker deg en glitrende glad dag 🙂

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar! Jeg skal gjøre mitt beste for å svare alle. Ønsker deg en GLAD dag!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s