Boken på vent

Boken på vent: Irak x2

Fy så lite bloggetid jeg har hatt i det siste. Jeg lover å skjerpe meg (om det skulle være noen trøst for deg …)

Det har ikke bare vært lite bloggetid. Lesetiden har heller ikke vært på topp. Det blir litt snurrete i toppen min når jeg ikke får lest nok. Så jeg satser på en god lesesommer. Jeg har i alle fall mye godt som venter på meg. For leselisten vokser for hver dag, helt fullstendig uavhengig av hvor mye jeg leser.

Beathehar en kjekk, liten tirsdagsutfordring. Der ber hun oss om å fortelle om en bok vi har på vent. Siden det er så lenge siden jeg har vært med, tenker jeg at det er bare rett og rimelig at jeg deler to bøker i dag, siden begge er knyttet til Irak.

Jg har også lenge hatt planer om å lese bøker på engelsk, så det er på tide å komme i gang med det nå. Skjønt bøker om Thomas the tank engine har jeg lest lenge på engelsk, og det går stort sett helt fint 🙂

The long way back av Fuad al-Takarli

The Long Way Back tells the story of four generations of the same family living in an old house in the Bab al-Shaykh district of Baghdad. Their private conflicts and passions are set against the wider drama of events leading up to the overthrow of prime minister Abd al-Karim Qasim and the rise of the Baath party in Iraq. Relationships between generations, social groups, and genders is dramatized with a mixture of humor, bitter irony, and compassion.

 

Talking about Jane Austen in Baghdad av Bee Rowlatt og May Witwit
– The true story of an unlikely friendship

(Les om boka på norsk hos Elin i En annen verden)

A London mum and Iraqi teacher should have nothing in common. Yet now, despite their differences, they’re the firmest of friends . . . Talking About Jane Austen in Baghdad by Bee Rowlatt and May Witwit is a touching and poignant portrait of an unlikely friendship.

May’s a tough-talking, hard-smoking, lecturer in English. She’s also an Iraqi from a Sunni-Shi’ite background living in Baghdad, dodging bullets before breakfast, bargaining for high heels in bombed-out bazaars and battling through blockades to reach her class of Jane Austen-studying girls.

Bee, on the other hand, is a London mum of three, busy fighting off PTA meetings and chicken pox, dealing with dead cats and generally juggling work and family while squabbling with her globe-trotting husband over the socks he leaves lying around the house.

They should have nothing in common.

But when a simple email brings them together, they discover a friendship that overcomes all their differences of culture, religion and age. Talking About Jane Austen in Baghdad is the story of two women who share laughter and tears, and swap their confidences, dreams and fears. And, between the grenades, the gossip, the jokes and the secrets, they also hatch an ingenious plan to help May escape the bombings of Baghdad . . .

Her er veien videre dersom du ønsker å lese om flere gode bøker på vent:

f3bb7-ny_boken_p_vent_logo

 

 

6 tanker om “Boken på vent: Irak x2”

  1. Den Jane Austen boken fikk jeg veldig lyst til å lese sammen med en annen engelsk bok jeg kom over her en dag,så kanskje på høy tid å komme over engelsk fobien min? Jeg pleier alltid å sette «boken på vent» innleggene på auto-publisering, så det er jo noe å tenke på om du føler du ikke har tid om tirsdagen. Kos deg med bøkene når den tid kommer at det blir deres tur. Ha en fin kveld, Pia 🙂

  2. Tiden oppfører seg sånn som den vil, lesetid er det aldri nok av. Kjekt hver gang du poster 🙂 Jeg har også fått fingeren ut og leser på engelsk nå, det er noe å komme inni det. Disse bøkene ser spennende ut, spesielt den siste 🙂 Ha en fin onsdag! Min blir fylt med avslutninger både i barnehagen og på skolen i kveld. Så skal det bakes til avslutning senere i uken, ja det er travle tider 🙂

  3. Talking About Jane Austen in Baghdad har jeg hørt om og jeg forstod at den ikke handlet om Jane Austen 🙂 Jeg leser også på engelsk innimellom og tror det gjør godt for språket vårt. Samtidig er det sånn at det er så mange gode bøker som ikke blir oversatt til norsk, og da må man jo 🙂 Ønsker deg en fin dag!

  4. Baghdad og Jane Austen høres spennende ut:) Liker jo Jane Austen:) Leser ikke så mye på engelsk, men har i de siste 2 årene prøvd å bli litt flinkere på det, går bra synes jeg, for jeg leser flere bøker en tidligere. Mest ungdomsbøker, siden engelsken der er ganske håndterlig:) Kos deg med bøkene!

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar! Jeg skal gjøre mitt beste for å svare alle. Ønsker deg en GLAD dag!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s