Lesemål, Lesevaner, Ukategorisert

Halvårsrapport og godt i rute!

Det er siste dag i juni, og på tide å sjekke status på lesemålene jeg satte meg ved starten på leseåret. Jeg kan røpe allerede nå at jeg er mer enn fornøyd. Allerede nå har jeg lest flere bøker enn antatt for hele året. Når det er sagt, så blir det nok en mager skjønnlitterær høst, da jeg blir student igjen.
Det er også slik for tiden at det går litt trått med både lesing og blogging. Jeg har vel egentlig ingen «god grunn» – det bare er slik. Det er litt vanskelig å konsentrere seg, og jeg har faktisk de siste ukene flere påbegynte og bortlagte bøker. Dette er veldig lite typisk meg, så jeg håper at lesingen tar seg opp igjen i sommer. Nå er jeg godt i gang og snart ferdig med en tykk bok, så jeg er ved godt mot:-)
Vel, slik så  de lilla målene mine ut i januar, og slik er «ståa»:

1. Jeg skal lese minst 25 bøker. Jeg har egentlig lyst til å sette et høyere tall, men med 100% jobb og 250% barn, tror jeg at 25 er oppnåelig …

Status so far:
Ups! Jeg har visst allerede nådd målet for hele året. Og hvis jeg blir ferdig med En halv gul sol i kveld, så blir det hele 26 bøker på haøve året, og jeg er mer enn strålende fornøyd!
Det er ikke sikkert det blir så mange flere bøker, anyway, dette året, for til høsten begynner jeg å studere igjen, og da er det skjønnlitteraturen som må vike for å rydde plass i den ellers hektiske hverdagen …

Favoritten så langt i år … Det er vanskelig å velge, så da blir det delt seier:
Den merkelige hendelsen med hunden den natten Disse øyeblikk & Fugletribunalet 😉

2. Jeg skal tørke støv av gamle bøker, d.v.s.:
– Minst to klassikere
– Minst 50% av leste bøker skal ha stått i bokhylla mi (som om jeg bare har ei!) før 2014 startet

 

Status so far:
Njaaa … 5 bøker fra bokhylla er langt under halvparten. Men det er jo en god ting å støtte biblioteket! Sant vel! Det må da være bra at 15/25 bøker er lånt på biblioteket!

Null klassikere. Men vi har jo halve året igjen 🙂

3. Jeg skal delta i alle samlesingene i biografisirkelen, og delta  i Lines lesesirkel når det passer med tid og bok. I sistnevnte er det ikke alle bøker som frister like mye.

Status so far:
Jepp! Alle biografisirklene i boks! Det vil si:
Heia Kabul!
Født til å løpe!
16.07.41

Lines lesesirkel må nok vente til oktober. Da skal jeg lese Midnattsbarn av Salman Rushdie.

Jeg skal kun lese bøker fordi jeg har lyst til å lese de, ikke for å klare og nå ditt eller datt mål.

Status so far:
Jepp! Fullstendig i mål! Jeg velger KUN bøker som frister. Så får jeg nå de målene jeg når 🙂

5. Jeg skal skrive omtale om alle bøkene jeg leser.

Status so far:
Jepp! Fullstendig i mål!

 

Og så er det et mål jeg har, som «bare» ligger i hodet mitt. For jeg har en aldri så («pitteliten») drøm om å lese en bok fra alle land i verden. Foreløpig holder jeg på med min 24. bok i denne utfordringen. Målet er å lese en bok fra ett nytt land hver måned. Så langt i år har jeg gjort det, bortsett fra mai, da jeg leste bøker fra to nye land 🙂

 

Statistikk så langt i 2014:
26 bøker
8 norske forfattere
12 mannlige forfattere
8 kvinnelige forfattere
14 nye forfatterbekjentskaper
15 europeiske bøker
7 asiatiske bøker
1 afrikansk bok
1 nordamerikansk bok
1 debutbok
7 krim
7 sakprosa/biografier
2 bøker fra 1001-listen

Oppjusterte mål for 2014:

40 bøker
Fortsatt  delta i alle biografisirklene
Fortsatt lese en bok fra et nytt land hver måned
Fortsatt tørke støv av gamle bøker
Fortsatt lese bare fordi jeg vil det 🙂
Fortsatt skrive omtale av alle bøker

10 tanker om “Halvårsrapport og godt i rute!”

 1. Så kjekt å lese om hvordan det går med lesingen din, alltid gøy å se tilbake og konstatere at en er helt i rute. God sommer!!

  1. Hehe, jeg er så lite vant med å være i rute ift mål at jeg overrasket meg selv. Det ER viktig for meg å lese bøker, men innfallsmetoden er viktigere for meg enn å nå alle mål. Målene er der kun for å inspirere meg til å ha et vidt perspektiv. Ellers blir det mye krim 😉

 2. Fin oppsummering, Pia! 🙂 Jeg har også planer om å være med i Lines lesesirkel men det blir ikke før i desember…mulig noe før. Ønsker deg en fin sommer 🙂

  1. Ja, Lines lesesirkel er veldig bra, men jeg deltar kun når det passer seg slik. Hadde planer om to bøker i vår, men tiden strakk ikke til …

 3. Dette var jo flott! Tørke støv av hyllebøker driver jeg også med, og er veldig fornøyd med å ha trekt ut fem denne måned… Ved hjelp av bibliotekets lydbøker, kjører jeg kombi på bøker som støver i hylla og da går det litt fortere unna.:)
  God lesesommer!

  1. Ja, jeg tenker at jo flere hyllebøker jeg leser, jo flere bøker kan jeg kjøpe. En vinn-vinn situasjon, med andre ord 🙂

 4. Imponerende! Og så kult at du er stolt av deg sjøl! Jeg liker det!
  Lesing skal jo være lystbetont og ikke «enda en ting vi bør gjøre» (nok av dem).
  Håper du får fine lesestunder i sommer!

  1. Ja, jeg er hellig overbevist om at vi nordmenn har godt av å være mer stolte over oss selv!
   God lesesommer til deg også 🙂

 5. Det er alltid godt jobba når man må oppgradere,
  Gled deg til Midnattsbarn, men beregn god tid, det er ei bok uten sidestykke
  Hva skal du studere forresten?

  1. Ja, tenk det, oppgradering allerede i juni, juhu! Midnattstid har jeg gledet meg til lenge, så håper ikke høsten blir altfor kaotisk … Jeg skal studere teologi og bli prest – gammel dame følger (endelig) ungdommens drømmer 🙂

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar! Jeg skal gjøre mitt beste for å svare alle. Ønsker deg en GLAD dag!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s