En smakebit på søndag

En smakebit på søndag: Jenta som sluttet å snakke

Om jeg har vært lite aktiv på bloggen min i det siste, så er det enda lenger siden jeg deltok i En smakebit på søndag. Det er Mari som hver søndag ber oss om å dele en smakebit av den boka vi leser i. Besøk bloggen hennes og få mange gode og varierte smakebiter – det pleier å være noe for enhver smak! En både god og sunn søndagsdessert 🙂

Jeg vil i dag dele en smakebit fra ei bok som jeg er akkurat ferdig med. Det er kriminalromanen Jenta som sluttet å snakke av Trude Teige, som jeg har fått som lesereksemplar av Aschehoug. Boka er helt ny på markedet, og vel verdt å lese! Smakebiten er fra ganske tidlig i boka, og det er Tone som har pianotime hos Gisle, ungdomsarbeideren i bygda:

Nølende tok hun av den tykke genseren, hun hadde en tynn singlet under, og han begynte å massere under hårfestet i nakken mens han snakket.
– Det som er så fantastisk med musikk, er at den kan uttrykke alt vi føler, uten ord og ta deg med bort fra alt det som er dumt og vanskelig.
Han snakket rolig med lav stemme, fingrene hans presset mot huden hennes, og litt etter litt lettet det tunge presset i brystet.
[…]
Noe skjedde, en slags forløsning. hun ble ett med det hun skapte, og verden med alt det vonde forsvant.

Hva leser du for tiden? Del gjerne en smakebit i kommentarfeltet, eller bli med på En smakebit på søndag hos Mari!

13 tanker om “En smakebit på søndag: Jenta som sluttet å snakke”

 1. HEI Pia! Jeg har startet på denne boka et par ganger, men måtte sette den på pause- fæl i starten. Jeg liker ikke slike groteske skildringer.. Men jeg skal lese den ferdig. Takk for smakebit, og ha en fin søndag.:)

  1. Hehe, boka er ikke så grotesk som den kan virke. Var den virkelig SÅ fæl i starten? Eller er det bare jeg som begynner å bli tykkhudet igjen?

 2. Det er jo en serie dette, har jeg forstått. Har ikke lest noe av henne, er det ok å gå rett på denne? Når Anita klager over at det er for grotesk, da klarer jeg ikke holde fingrene fra fatet 🙂 Med Anitas kommentar i tankene, ble smakebiten litt creepy 🙂

  1. Ja, jeg fikk også med meg et godt stykke ut i boka at dette var den siste i en lang serie … Jeg som har lovet meg selv å ALLTID begynne med bok nummer en. Det har jeg bommet på to ganger bare denne måneden … Men jeg var så sikker på at dette var en enkeltstående bok, for jeg hadde ikke hørt om Trude Teige før (sånn siden alt jeg ikke har hørt om, finnes ikke – lenge leve egoet!)
   Boka er ikke veldig creepy, så hiv deg på, det var en god bok!

 3. hi!,I really like your writing very so much! proportion we keep in touch extra about your article on AOL?
  I need an expert in this area to resolve my problem.

  Maybe that is you! Looking ahead to look you.

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar! Jeg skal gjøre mitt beste for å svare alle. Ønsker deg en GLAD dag!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s