Lesemål

Status 2014

lesemål 14.001
Mine lesemål for 2014
Jeg hadde et mål om å lese 25 bøker på ett år. To bøker i måneden, og en liten bonus.
Status: 45 bøker lest! Og det med lesetørke hele høsten! Veldig fornøyd med det!
Nytt av fjoråret var at jeg hadde flere bøker jeg ikke leste ferdig. Det har jeg aldri opplevd før. Noen var kjedelige, og det er greit. Da tenker jeg at det er en god ting å ikke bruke tid på boka. Men noen var gode, det var bare hodet mitt som sviktet. Hadde hodet mitt hengt bedre med, og jeg fremdeles hadde droppet de kjedelige, hadde jeg nok kommet opp i et antall på bortimot 60 bøker. Det føles litt kjipt!
Jorden rundt på 200 bøker. Jeg har et mål, eller rettere sagt: En drøm om å lese ei bok fra alle verdens land. Etter å ha brukt mye tid på å finne bøker, håper jeg at jeg i det hele tatt klarer å finne ei bok fra alle land …
Status: Jeg har lest bøker fra 8 nye land, det vil også si 8 nye forfatterbekjentskaper! Ikke helt fornøyd med dette resultatet, men jeg kan ikke annet enn å lese videre.
2014 tok meg til Irak, Iran, Japan, Syria, Libanon, Pakistan, Nigeria og England.
Biografisirkelen er det Moshonista som startet i 2013 – en super måte å få lest flere biografier på!
Status: I 2014 var jeg med på alle seks rundene. Ikke fornøyd med alle bøkene, men veldig fornøyd med at jeg ble med på alle rundene.
Jeg hadde som mål for 2014 å lese mist to klassikere. Det gjorde jeg faktisk, helt utilsiktet (sånn alt etter hvordan du ser på det!) I tillegg fikk jeg krysset av tre bøker fra 1001 bøker du må lese før du dør. Jeg bærer ingen drøm om å lese alle disse bøkene. Men jeg synes det er morsomt å vite hvilke bøker fra denne mursteinsboka jeg har lest. Nå har jeg lest rundt 30 av disse bøkene eller deromkring).
Off the shelf – bøker jeg hadde i bokhylla før 2014 startet. Det var mange det! Bare syv av de er lest i 2013, langt fra målet om 50% …. Sånn kan det gå, og slik gikk det. Bokhyllelesing blir det forhåpentligvis mer av i 2015. Derimot er jeg veldig stolt av meg selv for å ha blitt en ivrig og aktiv bruker av biblioteket igjen etter en pause på 20 år. 24 av alle bøkene jeg har lest er lånt på biblioteket.

Av alle bøkene jeg har lest, har jeg skrevet omtale av 27 bøker. 7 bøker har fått stå uten omtale av ulike årsaker. Noen kommer kanskje nå en av de nærmeste dagene.

Ang. sjokolade … det ble bare en smule, liten anelse for mye … Piiittelitt mer enn pittelitt – heeeelt sant!

Statistikk:

45 bøker

17 norske forfattere

21 mannlige forfattere

18 kvinnelige forfattere

25 nye forfatterbekjentskaper

34 europeiske bøker

8 asiatiske bøker

1 afrikansk bok

2 nordamerikanske bøker

7 debutbøker
13 krim
9 sakprosa/biografier
3 bøker fra 1001-listen
1 (3) klassiker(e)

Oh, hey – jeg har jo lest pensumlitteratur – det må da telle for noe 🙂
Så da gjenstår det å drømme seg gjennom 2015 🙂
1. Jeg holder fast på å ha et mål på 25 bøker. Mer studier gir mindre tid til bøker (sånne fritidsbøker, altså!)
2. Jeg VIL lese mer klassisk. Setter mål på to dette året også.
3. Jeg henger med i biografisirkelen fortsatt, og satser på kjekke kategorier dette året.
4. Jeg fortsetter jordomseilingen min, og satser på 10 nye land i 2015.
5. Mer engelsk og flere lydbøker.
6. Sjokolade er ut.
Foreløpig er jeg kommet så langt i årets lesing at jeg ikke engang vet hva som blir årets første bok.
Godt nytt leseår!

6 tanker om “Status 2014”

 1. Godt nytt år Pia! Kjekt å se at du er fornøyd med innsatsen i året som gikk. Det er det som er det viktigste, at hver enkelt leser det antall bøker som passer inn i sitt liv. Gøy med utfordringer som kan videreføres til neste år. Lykke til med nytt spennende leseår!

  1. Ja, jeg må jo være fornøyd med å ha fått lest flere bøker enn antatt 🙂 Nå håper jeg å få bedre tid (og hjernekapasitet) til å både lese mer og blogge jevnere 🙂
   Ha en glad dag!

 2. Fin oppsummering! Jorden rundt på 200 bøker synes jeg høres veldig spennende ut. Begynte å lage meg en oversikt for en stund siden, men har helt glemt den bort. I høst laget jeg meg en 1001 liste og har lest 17. Godt nytt lese år

  1. Det ER veldig spennende med Jorden rundt-lesingen. Jeg husker du har nappet litt borti det tidligere. Det er et såpass stort og ambisiøst mål, at det blir med å være bevisst på at det finnes en hel verden av bøker der ute, og at jeg blir glad for hvert land jeg kan huke av. Neste land jeg besøker, blir Zimbabve.
   Ha en GLAD dag!

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar! Jeg skal gjøre mitt beste for å svare alle. Ønsker deg en GLAD dag!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s