Åsa Träff, Øystein Wiik, Camilla Grebe, Carl-Johan Vallgren, Eystein Hanssen, Krim, Unni Llindell

Kriminell oppsamling!

Jeg har lest en del krimbøker som jeg ikke  har skrevet omtale om. Siden jeg ikke alltid synes det er lett å skrive omtale om disse bøkene, og i alle fall ikke etter så lang tid, tenkte jeg å ta revolvervarianten og skyte løs:

Den siste jeg leste var Brennemerket av Eystein Hanssen. Denne boka hadde  jeg gledet med veldig til, for de fire første bøkene om etterforskeren Ellie var intet mindre enn fantastiske, og står høyt blant favorittene mine i krimhylla. Denne gangen er Ellie i Thailand på ferie, og dumper tilfeldigvis borti søsterens morder. Vi får bli med på Ellies personlige vendetta for å ta Karl Rise. Dessverre traff ikke denne boka meg, men jeg anbefaler deg å lese De ingen savner, Giftstrøm, Triangel og Åtseldyr, og så får du velge selv om du vil lese siste boka eller ikke. Eystein Hanssen er fremdeles en av krimfavorittene mine, så han må gjerne komme med en ny bok og ny historie om Ellie! Kanskje hun blir mer balansert nå som søsterens morder er ute av bildet?

Til jul fikk jeg Skyggegutten av Carl-Johan Vallgren. Kristoffer forsvant sporløst fra undergrunnsstasjonen da han var åtte år gammel. 30 år senere tar konen til Kristoffers bror kontakt med Danny Katz og ber ham om å finne ut hva som egentlig skjedde den gangen. Boka er godt skrevet, spennende plot som tar noen uante vendinger, familiehemmeligheter som avsløres litt etter litt. Gleder meg til neste bok av Carl-Johan Vallgren!

I fjor høst pusset vi opp stua, og mens malearbeidet pågikk var det godt med lydbok. Jeg hørte Djevelkysset av Unni Lindell. Det var en god bok å lytte til. En kvinne ble funnet drept like ved hjemmet sitt. Var det eksmannen eller kanskje den spesielle naboen med kikkert i det rommet som pekte mot den dreptes soveromsvindu? Intrigene i historien ble mange, men den røde tråden og løsningen var god. Menneskeskjebnene var viktige, og det er noe av det jeg liker best med Unni Lindells bøker. Hun skriver med sympati og omtanke. Ingen personer er uviktige, og alles historier (eller bagasje) blir viktig som et fundament for handlinger. Lindell har en raushet for karakterene sine, selv om de  har ulike forutsetninger, så ivaretar hun menneskeverdet. Jeg elsker det!

En av de siste bøkene jeg leste før høstens travelhet satte inn i høst, var En slags fred av Åsa Träff og Camilla Grebe. Dette var en forfriskende og en smule annerledes krim. Siri er psykolog og hjelper mennesker med tvangstanker. En da blir en av hennes pasienter funnet druknet utenfor huset der hun bor i skjærgården. I selvmordsbrevet takker hun Siri for at hun hjalp henne å innse  hvor meningsløst livet hennes var. En slags fred er en intens psykologkrim. Uhyggelig godt skrevet! Og Träff og Grebe gleder jeg meg til å lese mer av!

Den første krimboka i 2015.-statistikken er Dødelig applaus av Øystein Wiik. Jeg hørte boka på lydbok, og det var forfatteren selv som leste boka. Det skal han ha: Han har en god stemme og er en dyktig formidler. Boka i seg selv imponerte derimot ikke. Dødelig applaus er en operabok. Den kjente sangeren James Medina blir drept på scenen. Den litt utgåtte operajournalisten Tom Hartmann havner noe ufrivillig inn i etterforskningen av drapet, og enda mer ufrivillig etterhvert som hovedmistenkte.  Mens politiet jakter på Tom Hartmann, dras vi inn i en intens jakt sammen med Hartmann på den virkelige morderen.  I og for seg et spennende plott og god historie. Det er ingen tvil om at Øystein Wiik er god til å skrive. Enda mindre tvil er det om at han har lest altfor mange «krimoppskrifter» og at han har fulgt oppskriftene til punkt og prikke. Frampekene er så overydelige at de røper alt som kommer til å skje.

10 tanker om “Kriminell oppsamling!”

 1. Grebe og Treff har jeg lest to bøker av, ikke den du har lest. Den er vel den første.. Nr to likte jeg godt, nr tre ikke så godt– Brennemerket har jeg liggende, lånt fra bib.. ble i tvil nå om jeg skal prioritere den i den store bunken min..Har ikke lest noe av Hanssen før. Vallgrens Skyggegutten står på min ønske-og lese-liste– God påske Pia.:)

  1. Uff, Anita, jeg liker ikke så godt å skremme folk fra å lese bøker. Det er jo mange som har liket Brennemerket, så du får lese noen andres omtaler før du bestemmer deg 🙂 God påske 🙂

 2. Eneste av disse jeg har lest er Skyggegutten. Likte den godt, og er enig med deg, jeg er klar for mer god krim fra denne forfatteren. God påske!

 3. Jeg har ennå ikke lest noe av Lindell. Kanskje Djevelkysset blir den første. Den hørtes unektelig fristende ut. Akkurat nå ligger det Atwood (e) og Howey (lyd) og venter på meg. Gressenke og mengder av tid til å lese helt til søndag 🙂 Ha en riktig god påske! Flott bilde av deg og guttene på FB!!!

  1. Jeg vil tro Atwood og Howey er bedre skrevet enn Lindell, men hun er god når jeg trenger «enkel» litteratur. God å ha på øret jallefall 🙂
   Takk for det – er veldig glad i det bildet, ❤
   Og god påske til deg – nå er det heller ikke lenge til den 12.!

 4. Jeg har lest Brennemerket (og syntes den var kjempebra), En slags fred (som jeg liker sånn passe) og Dødelig applaus (som ikke var noe bra i det hele tatt) 🙂
  Jeg har tenkt å lese Unni Lindells bøker fra begynnelsen fordi det er flere jeg ikke har lest og min kronologiske hjerne vil ha det på den måten. Det samme har jeg tenkt om Karin Fossum, men hennes bøker ligger på Storytel, så de kan jeg høre på. Jeg har begynt å høre lydbok sånn «alvorlig» helt nylig og det er en helt ny verden som åpner seg Tenk man kan både lese og strikke samtidig! 🙂

  1. Ja, jeg husker at du likte Brennemerket veldig godt, Astrid Terese 🙂 Men det er jo bra for mister Hansen, så da får du stå for godordene, så skal jeg være så stille jeg kan 😛
   God påske 🙂

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar! Jeg skal gjøre mitt beste for å svare alle. Ønsker deg en GLAD dag!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s