En smakebit på søndag

Smakebit på søndag: Talking about Jane Austen in Baghdad

Nå er det lenge siden jeg deltok på Maris smakebit på søndag, men nå som jeg er så godt i gang med bloggingen igjen er det kjekt å få det til.

Senere i dag skal jeg avgårde på tvangslesekafé, og skal da ha med Kindlen og begynne på ny bok. Jeg har valgt meg Talking about Jane Austen in Baghdad av Bee Rowlatt og May Witwit. Denne boken så jeg omtalt en gang for lenge siden, og falt for tittelen av flere grunner: 1. Jeg elsker selvsagt Jane Austen 2. Dame alene på kafé på forsiden er veldig gjenkjennelig 3. Jeg har lest mange bøker fra Midtøsten og lar meg fascinere av livet og kulturen der 4. The true story of an unlikely friendship står på forsiden og appellerer til meg 5. Og nå fant jeg den frem fordi jeg skal til London i morgen, og vet at den ene av damene hører til i London.

Siden jeg ikke har lest noe i boka enda, kommer smakebiten fra forordet:

This was never meant to be a book. But when you read it, you’ll see how it had to become one, regardless of any embarrassment I might feel about its intimate contents.

I made contact with May in 2005, completely at random. She was just another person at the end of a phone line in my busy working day. I’d never imagined that we’d become friends, our worlds were so different. But as a relationship developed, the intimacies we shared took on a huge momentum in my life.

Stikk innom Mari og les flere smakebiter!

23 tanker om “Smakebit på søndag: Talking about Jane Austen in Baghdad”

  1. Det er en stund siden jeg leste om den på nettet, men så hadde jeg nesten glemt den ut igjen. Nå har jeg lest et godt stykke, og det er fascinerende å lese denne private brevvekslingen. Så nært og ekte!

  1. Ja, den er veldig interessant. Boka er helt annerledes enn jeg forventet, men den griper meg. Flott opplevelse, og jeg kjenner at det blir en av de bøkene som berører meg sterkt.

  1. Tvangslesekafé er veldig gøy! Det er bokbloggere i forskjellige byer som møtes på kafé for å lese bøker den 12. i hver måned. Du får starte opp der du bor 🙂 Vi har facebookside, du får bli med der 🙂

 1. Heldige du som skal til London i morgen, en by jeg trives godt i. Leser engelske bøker for harde livet nå, begynte i dag på bok to av Napoli-kvartetten til Elena Ferrante. Håper du har hatt en fin stund på Tvangslesekafe, her i Bergen får vi det ikke helt til, så jeg sitter hjemme og leser i stedet for 🙂 Skal på kafe i byn i morgen, så da skal jeg passe på å få lest noen ord da 🙂 God tur til London!

  1. Å, Ferrante vil jeg også lese! Det blir London på ungenes premisser med legoland, zoo og Hamleys, men det blir gøy. Men har tenkt å snike meg litt alenetid med book shops og lesekafé. Fortsatt god sommer!

  1. Årh! Den er aldeles nydelig! Jeg tror ikke den finnes på norsk, men den har en god englesk å lese – det er som jeg ikke kommer på at den er på engelsk (og jeg er ikke spesielt glad i å lese på engelsk!) Jeg tror jeg må tipse et forlag om den, for den fortjener virkelig å bli oversatt!

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar! Jeg skal gjøre mitt beste for å svare alle. Ønsker deg en GLAD dag!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s