Biografier, Dokumentarroman, Gaute Heivoll

Bokomtale: Før jeg brenner ned

(Skrivehånda mi er overbelastet i dag, så det blir kjapt unnagjort i dag. Passer bra siden jeg har lovet dere at 2015 skal være året for korte omtaler 🙂 )

Før jeg brenner ned av Gaute Heivoll leste jeg utrolig mange flotte og rosende omtaler om da den kom ut. Den ble satt høyt på min leseliste, men som vanlig så går tiden … Nå når jeg endelig har lest boka, er jeg litt delt i hva jeg egentlig synes om den. Jeg synes det er vanskelig å skrive så mye om boka fordi den er så personlig fra forfatterens side, og jeg egentlig har en del innvendinger til innholdet. For å gjøre det enkelt, kjører jeg punktomtale (har jeg innført nytt ord nå?):

Det beste først:
Så kan du velge om du vil stoppe etter det 🙂

1. Jeg liker historien om pyromanen. Veldig godt!
2. Jeg liker historien om Gaute Heivoll.
3. Jeg liker hvor verdig han skriver om pyromanen og  pyromanens familie.
4. Jeg liker Gaute Heivolls slkrivestil. Det er ikke fantastisk, men han skriver med en varme og nærhet som rører meg.

Og så kommer innvendingene:

1. Jeg liker ikke at blander historiene om pyromanen og seg selv i samme bok. Det ble kleint. Som om han ville høre til i historiene om brannene. Kan hende jeg tar feil, men slik føltes det …
2. Jeg satt med en følelse av at han tok seg en del friheter. Det har han selv bekreftet i et intervju senere. Det er i bunn og grunn ikke noe galt i det, men når jeg får bekreftet magefølelsen i etterkant, gir det boka betraktelig mindre troverdighet. Det hadde vært bedre om jeg fortsatt lurte.

Jeg er glad jeg leste boka, tross alt!

1 tanke om “Bokomtale: Før jeg brenner ned”

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar! Jeg skal gjøre mitt beste for å svare alle. Ønsker deg en GLAD dag!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s