Geir Tangen, Krim

Bokomtale: Maestro

97882690134051Jeg hadde tenkt å spare Maestro av Geir Tangen til påskeferien, for da må jeg har gode krimbøker liggende på lur. Men etter alle lovordene om boka, som kom ut i januar 2016, så kunne jeg ikke vente lenger.

Viljar Ravn Gudmundson er journalist i Haugesunds avis, og mottar en dag en mail fra en person som sier han skal drepe en som har drevet underslag og ikke blitt dømt for det. Journalisten velger å i videresende den til politiet, men tar ikke henvendelsen seriøst. Dagen etter finner de en dame som er falt ut av vinduet i en høyblokk, og politiet definerer det raskt som mistenkelige omstendigheter. Samme dag får Viljar en ny mail, som varsler et nytt dødsfall.

Morderen har tatt loven i sine egne hender, der norsk rettsvesen kommer til kort og frifinner personer som er skyldige, men frifinnes på grunn av bevisets stilling.

Jeg pleier å se på meg selv som en dreven krimleser, som skjønner plottet fort og er veldig god til å se løsningen tidlig i bøkene. Geir Tangen derimot, han holdt meg årvåken og på jakt etter løsningen helt siste side. Maestro har et annerledes, intuitivt og genialt plott. Jeg ble sugd inn i handlingen og lot rot, støv og barn være i fred – det var bare å lese videre!

Geir Tangen har et veldig godt språk, en tydelig historie, velutviklede ledetråder, humor og ikke minst et brilliant plott som har skapt det som ikke kan kalles for annet enn Maestro!

Geir – denne boka har jeg ventet lenge og hatt store forventninger til! Maestro innfridde, og vel så det! Dette var intet mindre enn brilliant! Du legges glatt på hylla blant favorittkrimforfatterne mine: Jo Nesbø, Gunnar Staalesen og Stieg Larsson 🙂
Du fortjener absolutt all oppmerksomhet du har fått, og lykke til på reisen ut i den store verden!

6 tanker om “Bokomtale: Maestro”

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar! Jeg skal gjøre mitt beste for å svare alle. Ønsker deg en GLAD dag!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s