Bokryggpoesi, En smakebit på søndag, Give away

En smakebit på søndag: Hunden fra Baskerville

Smakebit
Det er søndag, og tid for å dele smakebit fra boka jeg leser. Det vil si, i dag har jeg ikke begynt på boka enda, men skal på tvangslesekafé i ettermiddag, og da skal jeg begynne på Hunden fra Baskerville av Sir Arthur Conan Doyle. Noe av hensikten med tvangslesekafeen, er å tvinge oss (på en god måte) til å lese bøker som gir oss kryss på de hårete lesemålene vi bokbloggere har for vane å sette oss. Hunden fra Baskerville gir meg kryss på målet mitt om å lese en bok fra hvert land i verden, samt at den er en av 1001 bøker du må lese før du dør. I tillegg er den en bok som har samlet støv lenge i bokhylla mi, og også er en klassiker (som er bøker jeg skulle ønske jeg leste mye mer av.) Så dette er en bok jeg med gooood  samvittighet kan lese 🙂

Siden jeg ikke har begynt på boka enda, deler jeg smakebit fra begynnelsen:

127d8b51b4ae1ae9e2559138a8d23bcd9d13e27d3c2959307ae63fa4Mr. Sherlock Holmes, som vanligvis stod svært sent opp om morgenen, unntatt de ikke sjeldne anledninger hvor han var oppe hele natten, satt ved frokostbordet. Jeg stod på bjørneskinnet foran kaminen og tok opp stokken som en av de besøkende hadde etterlatt seg kvelden i forveien. Det var et fint, kraftig stykke tre med løkformet hode, av den typen som kalles «Penang Lawyer.» Like under håndtaket var et nesten tommelbredt sølvbånd. «Til James Mortimer, M.R.C.S., fra hans venner i C.C.H.» var inngravet på det, sammen med årstallet 1884. Det var nettopp en slik stokk som den gammeldagse familielege pleide å gå med – verdig, traust og fortrøstningsfull.
– Nå, Watson, hva får du ut av den?
Holmes satt med ryggen til meg, og jeg hadde ikke gitt ham noen pekepinn om hva jeg beskjeftiget meg med.
– Hvordan visste du hva jeg gjorde? En skulle tro du har øyne i nakken.
– I det minste har jeg en velpolert sølvpletts kaffekanne foran meg, sa han

Jeg gleder meg til å lese bøkene om Sherlock Holmes. Jeg har sett mange av filmene, og har sansen for disse fortellingene. Jeg håper og tror bøkene vil gi en enda større glede over denne herlige karakteren 🙂

wp-1457692974827.jpg
Jeg vil også tipse deg om å være med og dele bokryggpoesi. Det kommer jeg til å gjøre hver fredag, og det er kjekt om vi blir flere. På fredag som var hadde jeg bokryggpoesi med en liten giveaway, så om du vil vinne bok, kan du gå inn her.

 

Besøk Maris blogg Flukten fra virkeligheten for å lese andre smakebiter 🙂

10 tanker om “En smakebit på søndag: Hunden fra Baskerville”

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar! Jeg skal gjøre mitt beste for å svare alle. Ønsker deg en GLAD dag!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s