Klassiker, Krim, Sir Arthur Conan Doyle

Kort bokomtale: Hunden fra Baskerville

hunden20fra20baskerville-31I ferietåken blir det en aldeles kort omtale:

Sherlock Holmes er en artig skure: Han kan se ut som han er svært intuitiv, på grensen til synsk. Men egentlig er det ikke mer spennende enn at han har svært observante sanser. Det er ikke en detalj som går mr. Holmes forbi.

Med dette som utgangspunkt har sir Arthur Conan Doyle skrevet en svært fornøyelig og underholdende kriminalhistorie:

Det hviler en mørk forbannelse over Baskervilleslekten. Sagnet forteller om en stor, sort hund som tar livet av godseierne på Baskerville. Nå er sir Charles død, og ryktene begynner å gå om at det er hunden fra Baskerville som har slått til. Når hans arving, sir Henry, skal overta godset, blir Sherlock Holmes innviet i saken, for å beskytte den nye arvingen. Det blir Sherlocks assistent, dr. Watson, som reiser med sir Henry for å beskytte ham.

Jeg har sett flere filmer om Sherlock Holmes, men dette er min første bok om detektiven. Og jeg kan si såpass, at det heller ikke blir min siste. sir Conan Doyle skriver aldeles fornøyelig.

Hunde fra Baskerville gir meg kryss i Lines lesesirkel, hvor vi leser bøker fra 1001-listen. Jeg tenkte lenge også at den skulle gi meg kryss for Skottland i den litterære verdensomseilingen min, men nå som samvittigheten min har gneget meg lenge nok, velger jeg heller å la være. Det finnes nok av andre litterære grunner til å reise til Skottland 🙂

6 tanker om “Kort bokomtale: Hunden fra Baskerville”

  1. Dette er den beste Sherlock Holmes jeg har lest, men la ikke det ta fra deg lysten til å lese flere. Jeg rett og slett elsket denne boka. Leste den i desember 2013 (så jeg, da jeg sjekket bloggen min). Retro-krim, men like leseverdig og skummel idag som da den ble skrevet i «nitten-pil-og-bue» (som min datter kaller det…). Jeg måtte lese gjennom egen omtale etter din her, og nå ble jeg giret på en ny Sherlock i påsken. Det ligger mange tilgjengelige på Storytel, så det er visst bare å forsyne seg 🙂 Riktig god påske, Pia!

    1. Gamledager byr på mye bra bøker og fine hus. Som min sønn da da vi gikk gjennom Gamle Stavanger med besøk fra Sørlandet: Disse husene e fra gamle dager. Eg tror det va cirka på midten av 80-talet de blei bygd 🙂 Happy Easter 🙂

  2. Jeg er også stor fan av Sherlock Holmes, selv om jeg foreløpig bare har lest denne og The Adventures of Sherlock Holmes (også 1001-bok). Det er gammeldags krim på sitt aller beste, og overraskende spennende til å være skrevet så tidlig i sjangerens historie. Min neste Sherlock blir nok A Study in Scarlet, men har lastet ned den komplette Sherlock Holmes-samlingen til Kindle 🙂 God påske!

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar! Jeg skal gjøre mitt beste for å svare alle. Ønsker deg en GLAD dag!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s