Biografier

I rettferdighetens navn!

Jeg har fått en stor ære.
Moshonista, som er både sprek og klok, og som driver biografisirkelen, har gitt fra seg eneveldet i sirkelen, og har overlatt til de mest trofaste sirkeldeltakerne å velge kategorier i 2016. I juni er det min tur. Jeg brukte lang tid og fastet og ba (bare en smule overdrevet, men det hørtes bra ut!) og tenkte nøye gjennom temavalget mitt. Det var viktig for meg at det ble et godt tema, som jeg håpet mange ville finne interessant.
(Vi skriver ingenting om at jeg i 2016 ikke har klart å delta på en eneste biografisirkel, men jeg lover at jeg skal lese meg opp både på sportsutøvere og rockere i løpet av sommeren!) Den 15. juni skal jeg garantert være klar, og jeg håper mange blir med meg og leser om fantastiske og inspirerende mennesker – bli med i biografisirkelen!

– Det e kje rettferdig! pleier ungene å si til meg! Det har de ofte rett i (mor er i alle fall ikke rettferdig!), og jeg pleier å svare at livet er ikke rettferdig. At sånn er det, og det må vi leve med. Heldigvis finnes det mennesker der ute som ikke finner seg i urettferdighet. Som kjemper for det gode. De tror jeg vi alle har mye å lære av. Vi skal ikke finne oss i urettferdighet. Vi skal  stå opp for urett. Vi skal kjempe for en rettferdig fordeling av goder. For likeverd. For privatlivets fred. For samfunnets beste.

Temaet mitt ble
I RETTFERDIGHETENS NAVN!

justice-league-wallpaper-5-742636
Free download fra her

 

 

Hvem i all verden er dette da?

Er det Nelson Mandela, som hele verden vet om og som har sittet i fengsel for sin kamp mot apartheid? Eller er det Mor Teresa, slummens engel? Hva med Edward Snowden som varslet en snikende dannelse av en overvåkingsstat? Kanskje det er Anna Politkovskaja som opponerte mot Putin-regimet? Var Henrik Ibsen en rettferdighetens mann, som skrev om og for kvinners rettigheter? Nei, tenker du kanskje, Bob Geldof er mannen – musikk og rock til og for verden, Live aid og mat til de sultrammede i Etiopia. Handler det om Justice League og superhelter, eller holder det med Maren i Casa Kaos som sier Føkk lykke!, eller alle de som sprer godhet over hele landet vårt? Og du, biografien om Jesus er ganske kul, da!

I rettferdighetens nav er et stort tema, og mange er de gode menneskene der ute! Jeg håper du finner ikke bare en god person å lese om, men også en kjekk bok! Jeg håper du blir med og leser, skriver om boka og opplyser og inspirerer oss andre. Vi trenger å bli smittet av det gode – vi trenger å spre det gode! Vi trenger en mer rettferdig verden, og det begynner med deg og meg – nemlig!

Sår du blomster, vil blomstene spire.
Sår du ugress, vil ugresset gro.
Du skal høste det du sår.
Du skal høste det du sår.
Så ut det gode du får.

Sår du godhet vil kjærlighet seire.
Sår du ondskap vil ondskapen gro.
Du skal høste det du sår.
Du skal høste det du sår.
Så ut det gode du får. 


Sår du tillit vil tryggheten spire.
Sår du tvilen vil rotløshet gro.
Du skal høste det du sår.
Du skal høste det du sår.
Så ut det gode du får.

Sår du sannhet vil sannheten spire.
Sår du falskhet, vil løgnen få gro.
Du skal høste det du sår.
Du skal høste det du sår.
Så ut det gode du får.
(Ivar Skippervold)

4 tanker om “I rettferdighetens navn!”

  1. Sprek og klok, sier du? Vel jeg later som jeg tror på alt og takker.
    , men hva med snill, synes det burde vært med.

    Rettferdigheten: Føkk Lykke har jeg faktisk lest, uten begeistring, og uten at jeg vurderer den her, selv om det hadde vært det letteste. Skal ta en runde på storytel, snarest, men må innrømme at jeg synes kategorien er vanskelig. Du har noen innlysende Mor Teresa, Mandela osv – og blir alt grumsete og subjektivt. Vitenskap eg – vitenskap done good, eller forferdeligheter?? Det blir spennende å se hva folk velger.

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar! Jeg skal gjøre mitt beste for å svare alle. Ønsker deg en GLAD dag!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s