Bokryggpoesi, Gunnar Staalesen, Relasjonskompetanse

Fredagens bokryggpoesi #8

Det er kjekt å gå på titteljakt i bokhyllene, og i dag vil jeg lage bokryggpoesi med en av mine favorittforfattere og min absolutt romansuperhelt, det er ikke til å komme forbi at jeg er en smule forelsket i Varg Veum.

Relasjonskompetanse.liten.jpeg

Dagens tema er relasjonskompetanse, et ord jeg kom over i boka Raushetens grenseland, et ord jeg ble så glad i, og som jeg ser som min misjon å forkynne:

IMG_0257.jpg

Ingen er så trygg i fare
ansikt til ansikt
som i et speil
Din, til døden

Bli med og gi bokryggene liv!

Reglene er enkle:

 1. Finn fire(ish) bøker som du synes sier noe fint. Du trenger ikke skrive noe om betydningen, bokryggpoesi taler for seg selv.
 2. Les andres bokryggpoesi og gi en liten tilbakemelding. Si gjerne noe om hva du leste i diktet. Det kan bli spennende å se hvor mye vi kan få ut av bokryggene:)
 3. Link tilbake til dette innlegget.
 4. Legg igjen linken din i lenkefunksjonen under.

Jeg gleder meg til å se hvor mye fint som kan komme frem fra bokryggene!

Ønsker deg en velsignet glad helg! 

 

12 tanker om “Fredagens bokryggpoesi #8”

 1. Så fint, Pia. Og et viktig ord.
  Jeg skal stilltiende fortelle at jeg ikke har lest en eneste bok om Varg Veum, men unnskylder meg med at jeg har sett alle filmene. 🙂
  Ha en riktig nydelig dag!

  1. Men Varg i filmene liker jeg ikke. Det er den ekte, rufsete Varg i bøkene som har truffet meg midt i hjertet. Filmene er veldig platte sammenlignet med bøkene. Så oppfordringen min til deg i dag blir å lese om Varg. Eller så kan du hive deg over Bergenstrilogien og lese om da Varg ble født 🙂

 2. Utrolig at det var mulig å finne så bra poesi innenfor en og samme forfatter! Jeg er imponert – dette var bra!
  Leste min første Varg Veum på VGS på begynnelsen av 80-tallet. Kvinnen i Kjøleskapet. Jeg har lest noen få bøker til med Veum fra Staalesen, men det er faktisk en forfatter som har passert meg i stillhet utrolig nok. For jeg likte Kvinnen i Kjøleskapet og elsket Ansikt til Ansikt som jeg også har blogget om da ebokhyllami var kun 1 mnd gammel. Godt forfattertips! Jeg har nemlig bare sett én av filmene..

  1. Ja, i dag (også!) var det mye fin bokryggpoesi. Det er egentlig helt utrolig hvor mye livsvisdom, skrekk, gru og litt glede det går an å hente ut fra noen «skarve» bokrygger 😀

 3. Jeg må si jeg er imponert og finne frem til en slik bra poesi med bøker fra en og samme forfatter – det er noe jeg må notere meg til senere en gang. Når det er sagt så har jeg verken lest eller sett filmene om Varg Veum…. og vet heller ikke om jeg skal. Ha en fin fredag, Pia! 🙂

  1. Ja, jeg syntes det var morsomt at jeg kunne bruke bare en forfatter 🙂 Du som bor i Bergen må jo lese om Varg – det er jo en drøm å vandre gatelangs i bøkene sammen med ham 🙂

 4. Relasjonskompetanse er et meget fint ord, og en viktig kompetanse å ha 🙂 Superbra poesi du har funnet frem til! Staalesen har jeg lest, men det er lenge siden nå 🙂

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar! Jeg skal gjøre mitt beste for å svare alle. Ønsker deg en GLAD dag!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s