Fantasy, J.R.R. Tolkien

Gjesteblogger om The Hobbit

For første gang i Kulturkrokens historie har jeg en gjesteblogger. Og det er ingen ringere enn Anton Barclay,  min fantastiske eldstesønn på åtte år som har skrevet omtale om The hobbit, som vi sammen har lest på engelsk:

Hobbit_cover.JPGHOBBITEN er skrevet av J.R.R. Tolkien. Hobbiten er en historie som begynner med at Bilbo er i et hus og senere kommer Gandalf. Etter Gandalf så kom det 13 andre dverger. De kom for å få Bilbo til å slave for dem, og så fikk Bilbo beskjed om han måtte være med på tur. Bilbo ville ikke være med på turen, for hobbiter liker ikke eventyr. Han ble med likevel fordi han ville litt.

Så gikk de inn i en skog, så fant de nisser. Så fant Bilbo Gollum. For at Bilbo skulle slippe løs fra Gollum, så måtte han svare på mange vanskelige spørsmål. Bilbo hadde også funne en ring som kunne gjøre ham usynlig. Så ble Gollum lei seg. Så gikk Bilbo gjennom en tre/jordtunnel og så fant han igjen de andre.

Så gikk de til Beorn. Der spiste de frokost hos ham, så gikk de inn i en skog og over en elv som fikk Bombur til å falle i søvn i havet. Så måtte de dra ham ut, og så måtte de bære han og gjennom skogen, som var mye tyngre enn Bilbo.

Så gikk de bort til Smaug, som holdt på med å brenne de. Men som selv ble om til en gigantisk gullstatue og døde. Smaug var en gigantisk rød drage som sprutet lava. Han hadde stjålet arkensteinen til dvergene. Det var denne de skulle få tibake. Så ble det krig på grunn av arkensteinen mellom dvergene og alvene. De kriget så mye, sånn at Thorin Oakenshield døde. Han ble begravd med arkensteinen og det ble fred mellom dvergene og alvene.

Bilbo reiste hjem til fjellhuset sitt med masse gull og sølv. Han hadde også med seg usynlighetsringen. Den fortalte han aldri om til noen, for det var en hemmelighet.

Slutt? Nei, for etterpå kommer Ringenes Herre.

Jeg likte boka godt. Den får ti av ti poeng. Alle må lese boken.

10 tanker om “Gjesteblogger om The Hobbit”

 1. Hei Anton Barclay
  Jeg hadde glemt litt av hva boken handlet om. Så det var veldig fint at du fortalte det for meg. 🙂 Jeg synes du er tøff som har fått med deg hele The Hobbit. Jeg vil gjerne høre om hvilken bok du skal lese nå 😊

 2. Vet du hva, Anton Barclay. Jeg har enda ikke lest The Hobbit, men nå tror jeg jammen at jeg skal gjøre det. Den høres veldig spennende ut! Jeg har lest Ringenes Herre allerede. Den likte jeg veldig godt selv om jeg syns den var ganske trist i slutten. Jeg hører også på Storytel, og idag måtte jeg få meg nytt headset fordi jeg hadde hørt istykker det jeg hadde…

 3. Hei Anton Barclay!
  Veldig kjekt å lese alt du har skrevet om The Hobbit. Nå har jeg også lyst til å lese boken. Den høres veldig spennende ut.Godt at det er så mange gode bøker å lese! Gleder meg til du og far kommer på torsdag!

  Klem fra farmor

 4. Hei Anton Barclay! Nå må jeg si at jeg er veldig imponert! Det var en flott anmeldelse som ga meg lyst til å lese boka. Du er så god som både har lest den (på engelsk!), og skrevet en flott anmeldelse. Nå tror jeg jammen jeg skal foreslå at Thomas og jeg skal lese den sammen.
  Klem fra Hanne Kristin

 5. Takk for imponerende og inspirerende bokanmeldelse, kjære og flinke Anton Barclay 🙂 Du er nr 1 🙂 Jeg er såååå stolt av deg!
  xxxx fra mormor

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar! Jeg skal gjøre mitt beste for å svare alle. Ønsker deg en GLAD dag!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s