Fremtidige bøker

Fremtidige bøker #1

Det er morsomt å blogge, og jeg liker godt alle utfordringene som er rundt omkring. De er til god hjelp, når en ikke har noe å blogge om, men ikke minst er det en god hjelp til å komme over bøker du ellers aldri ville lest 🙂 Bokelskerinnen har hver fredag laget en utfordring som heter «Fremtidige bøker». Tanken her er å dele bøker som du ønsker deg eller som du har planer om å lese. Kanskje høres det ikke så «viktig» ut å blogge om bøker du har tenkt å lese? Jeg tenker at det blir som å gå på treningssenter: Har du sagt at du skal lese den, så kommer den nok raskere frem 😉 Jeg for min del liker også å få tips til gode bøker, så denne (blant mange andre!) utfordringer hjelper meg å utvide horisonten 😉
TA VARE PÅ MAMMA – Shin Kyung-sook
Denne boka MÅ jeg lese. Jeg kom over den da jeg leste i denne bloggen. Jeg elsker Korea, og det gjorde nok at jeg ble nysgjerrig på boka i første omgang. Men etter å ha lest omtalen, ser jeg at det er et tema som engasjerer meg: Hva vil det si å være mor? Boka gir innblikk i koreansk kultur og skikker. Sist jeg var i Korea, fikk jeg god kontakt med mange koreanere, og det gjorde meg nysgjerrig på en kultur jeg kan bare litt om, som er veldig annerledes enn vår og som jeg vet at jeg vil like å bli bedre kjent med. Denne boka blir et første steg på veien 🙂
Omtale på adlibris:
Med over en million solgte eksemplarer på et drøyt år siden utgivelsen er Ta vare på mamma den mestselgende romanen i Korea noensinne. Nå er den også i ferd med å bli en internasjonal bestselger. Shin Kyung-Sook har skrevet en neddempet men dypt rørende historie om en families jakt på sin mor – og om lengslene, hemmelighetene og smertene som de oppdager at hun har gått og båret på. Det er under et familiebesøk i storbyen Seoul at mamma blir borte. Hun var rett bak ektemannen når han gikk på toget, og så var hun plutselig ikke der lenger. Mens barna krangler om hvordan de skal lete etter henne, og faren vender hjem til landsbyen for å vente, forteller hver av familiemedlemmene sin egen historie om livet med moren. Har de levd opp til forventningene hennes? Var hun egentlig lykkelig? Underveis får vi ikke bare vite hva som vite hva som skjedde den skjebnesvangre dagen, men vi blir får også ta del i et større mysterium: Spørsmålet om hva det vil si å være mor. Som roman er Ta vare på mamma dypt forankret i den koreanske kulturen og familietradisjonene, og tar leserne med inn i en fremmed og fascinerende virkelighet. Men boken er også en varsom utforsking av helt allmenne temaer, om båndene somm binder oss sammen i familier, og om hvordan vi blir usynlige for dem som står oss nær.
KATALYSATORMORDET – Hans Olav Lahlum
Denne boka er oppfølgeren til Menneskefluene og Satelittmenneskene av Hans Olav Lahlum. Siden jeg likte begge disse bøkene svært godt, så vet jeg at det ikke er lenge før denne også må i hus 😉
Omtale på Cappelen:
Tredje bind i serien om K2 og Patricia utspiller seg i Oslo og Valdres i august 1970. K2 blir vitne til at en ung kvinne desperat forsøker å komme med trikken på Smestad. Dørene smeller igjen foran nesen på henne, og neste gang han ser henne er hun død. Drept av en kule midt i trikkesporet. K2 har fått en ny sak å bryne seg på.
Det hele startet to år tidligere da en gjeng politisk aktive ungdommer er på hyttetur i Valdres. Natt til 3. august forvinner én av dem, den karismatiske lederen Falko Reinhardt. Kvinnen som er død nå, to år senere var hans kjæreste. Ganske raskt forstår K2 at for å oppklare dette mordet må han tilbake i tid, kanskje lenger tilbake enn 1968. Og bare Patricia kan hjelpe ham denne gangen også, han merker ikke at hun har sine egne problemer å stri med…
Men jeg har noen fagbøker jeg må lese først, etter at jeg er ferdig med lydboka Drageløperen av Khaled Hosseini. Mye godt i vente, med andre ord :))
HVA LESER DU FOR TIDEN?

11 tanker om “Fremtidige bøker #1”

  1. Så hyggelig at du ville være med 🙂 Jeg har ikke lest noe av Lahlum enda, men har tenkt å gi meg i kast med bøkene hans i påsken (det må være en genial tid for det, synes jeg). Ta vare på mamma har jeg hørt veldig mye pent om. God lesehelg 🙂

  2. Fint innlegg og tusen takk for link til bloggen min:-)) Den andre forfatteren du nevner der har jeg hørt om men ikke lest noe av enda, kanskje på høy tid etterhvert. Ønsker deg en super helg Pia:-)))

  3. En liten hilsen en sen kveldstime. Du har fått det så fint her inne på bloggen din Pia. Og jammen har du inspirert meg til å begynne å lese bøker igjen. I tillegg til boka "Ta vare på mamma", har jeg nå også bestilt "Kinamann" av Brynjulf Jung Tjønn og "Barn 1379" av Ann Karin Langlete. Gjenstår å se hvilken bok jeg begynner på først.Ønsker dere en god helg.Hilsen Nina.

  4. Hei Nina :)Så koselig med en sen kveldshilsen (dette er en natthilsen tilbake ;))Veldig bra at jeg inspirerer deg til å begynne og lese igjen! Bøker er gøy 🙂 Og det er jo noe av grunnen til at jeg har begynt å blogge: At jeg skal prioritere mer tid til bøkenes verden :)Ønsker dere en glitrende glad helg :))KLem fra Pia

  5. Bra liste har også lyst å lese den første boken og jeg har heller ikke lest noe av Hans Olav Lahlum, og det må jeg også få gjort noe med. Som bokmerket mitt sier: Så mange bøker, så lite tid:)Ha en fin Lørdag!

  6. Ja, bøker og tid (og barn) henger ikke sammen! Heldigvis går det an å prioritere bort husarbeidet ;))Ha en glad bokhleg :))

  7. En av de mest fantastiske bøker jeg har lest (eller den mest fantastiske)er "Bildet(oppr. Portrettet)av Dorian Gray" av Oscar Wilde.Jeg vil anbefale jubileumsutgaven som ble gitt ut av Den norske bokklubben i 2002 i anledning 100 år siden Wildes død og som har bilder av Håkon Gullvåg: http://haakon-gullvaag.no/kunst-bokprosjekter-bildet_av_dorian_gray :Gullvågs andre litterære serie er utarbeidet rundt Oscar Wildes roman "Bildet av Dorian Gray". (Den norske bokklubben 2002). Også dette var en jubileumsutgave, og markerte at det var 100 år siden Wildes død. Gullvåg laget drøyt 20 litografiske arbeider til denne påkostede boken, hvor fem av bildene ligger i en serie som kan brettes ut av boka. Romanen handler om den billedskjønne Dorian Gray, som bevarer sin ungdom og sine uskyldsrene trekk til tross for tidens tann, og en høyst utsvevende livsførsel. En "må-lese-bok".Det er vel antagelig ikke mulig å få tak i denne utgaven lenger gjennomBokklubben, men må kjøpes på annet vis f.eks. i Bruktbokhandel ellergjennom Bokbyene i Tvedestrand eller Fjærland.Andre utgaver kan kjøpes i bokhandelen, f.eks hos Adlibris som har har en innbundet utgave til kun kr.69,-(koster mye mer andre steder).Du, Pia, kan få låne mitt eksemplar med Gullvågs bilder (hvis du ikke allerede har lest den).

  8. Hei Farmor :)Den boka har jeg kest, og jeg har den jubilumsutgaven. Jeg synes den var helt grei … Ikke noe mer enn det ;)) Godt at smaken er som baken ;))Ønsker deg en glad søndagskveld – setter virkelig pris på at du besøker meg her i kroken min :))Klem fra Pia

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar! Jeg skal gjøre mitt beste for å svare alle. Ønsker deg en GLAD dag!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s