En smakebit på søndag

En smakebit på søndag: Dommeren og hans bøddel

Det er sundag, sol og tid for vekas litterære smakebit! I dag har eg lese ferdig Dommeren og hans bøddel av Friedrich Dürrenmatt. Boka er mitt fyrste bidrag i Lines lesesirkel (1001 bøker du må lese før du dør) og mitt sveitsiske bidrag til mi litterære verdsomseiling! Bokomtalen kjem fyrst i slutten av månaden. Men eg kan allereie no røpe at eg har kost meg med denne boka, som blei utgjeven i 1952.

Dommeren og hans bøddel er ei lettlest, annleis og særs morosam krimbok. Ikkje morosam fordi forfattaren prøvar å få deg til å le. Men fordi den noko, tilsynelatande slette etterforskinga er så godt som fri frå rettstekniske undersøkingar.

Når det fyrste politimannen gjer etter å ha funne ein skoten mann i ein bil, er å køyre bilen for å fylle bensin, ja, då kan ein lure på kor mykje eigentlig politiet ha uvikla arbeidsmetodane sine dei siste tiåra. Boka blei vel og skriven som ein kritikk mot manglande bruk av tekniske bevis, etter kva eg har lese andre stader.

Boka presenterar mange spanande tema, som det står på coveret: «En roman om skyld og soning, forbrytelse og straff.»

Smakebiten er henta frå side 8:

Så fattet han en beslutning. Han skjøv den døde over i det andre forsetet, satte ham oppreist og festet den livløse kroppen med en lærreim, som han fant i bilen. Så satte han seg inn bak rattet.

Motoren gikk ikke mer, men bilen trillet uten vanskeligheter ned den bratte veien til Twann. Clenin stanset foran Hotel Bären, hvor han fikk fylt bensintanken uten at noen oppdaget at den fornemme og urørlige skikkelsen var død.


Besøk Maris blogg, og les fleire smakebitar. Du kjem garantert til å finne opptil fleire godbitar. Lukka er ei god bok 🙂

2 tanker om “En smakebit på søndag: Dommeren og hans bøddel”

  1. Jag trodde att detta var en helt okänd författare för mig, men så visar det sig att jag tydligen sett en filmatisering av en av hans böcker, Löftet. Där ser man 🙂

  2. Både tittel og det lille glimtet høres en smule sppoky ut, spør du meg 😉 Håper du har gode dager og at uken din blir av det fine slaget. Klem fra Spirea ❤

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar! Jeg skal gjøre mitt beste for å svare alle. Ønsker deg en GLAD dag!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s