Boken på vent

Boken på vent: Burma som tema

Sommer og sol og ferie hos gode venner på sørlandet – livet er herlig! Ikke bare det, men endelig er Beathes ferie slutt, og boken på vent er på plass igjen.

Jeg har altfor mange gode bøker på vent. I forbindelse med Biografisirkelen hos Moshonista, skal jeg snart lese  biografien om Aung San Suu Kyi. Siden jeg liker at bøker følger et visst tema, så har jeg to bøker jeg skal lese etter boka om Aung San Suu Kyi der handlingen i alle fall delvis er lagt til Burma.

Kunsten å høre hjerteslag av Jan-Philipp Sendker

En vakker kjærlighetshistorie som har erobret verden Tin Win er en vellykket advokat i New York. Han er opprinnelig fra Burma, men hans amerikanske familie, kone og to barn, vet nesten ingenting om hans oppvekst og bakgrunn. En dag like etter datteren Julia fått sin juridiske embetseksamen, forsvinner han uten et ord. Familien tvinges til å akseptere at det siste sporet slutter i Bangkok. Fire år senere finner Julia en førti år gammel kjærlighetsbrev som faren skrev til en ukjent kvinne i en landsby i Burma. Hos Julia tennes håpet igjen og hun bestemmer seg for å oppsøke kvinnen i brevet. Når Julia ankommer den lille landsbyen i fjellene, ender hun opp i en fremmed verden.

Kunsten å være den man er av Jan-Philipp Sendker

Det har gått ti år siden Julia besøkte farens hjemland, Burma. Til tross for at hun er en vellykket advokat på Manhattan, føler hun seg utslitt og ulykkelig. Til slutt bestemmer hun seg for å reise tilbake til Burma og besøke broren U Ba. Parallelt med at Julia forsøker å finne tilbake til seg selv, får vi fortalt den usedvanlige historien til den burmesiske enken Nu Nu. Hennes verden blir snudd på hodet når det blir krig i landet og de to sønnene blir kommandert ut som soldater. Hun blir nødt til å foreta et umulig valg, en beslutning som kommer til å prege henne resten av livet.

Klikk deg inn hos Beathe og få flere boktips:

8 tanker om “Boken på vent: Burma som tema”

  1. Sol & ferie hos gode venner høres helt fortreffelig ut! Jeg har lest den første av Sendker sine bøker og den likte jeg veldig godt, og takk for at du minte meg på at jeg må få lest den andre boken snart også. Boken om Aung San Suu Kyi er sikkert interessant så det blir spennende å høre mer om den etter hvert. Ha en fortsatt fin ferie,Pia:-)

    1. Ja, jeg husker omtalen din om Kunsten å høre hjerteslag. Som vanlig fikk du meg til å få lyst til å lese bok 🙂

  2. Kunne egentlig kopiert Beathe sin kommentar 🙂 Må få lest bok nummer to snart, for den første var jo veldig god. Nyt den siste uken!

    1. Hehe, synd det ikke er mulig å endre andres kommentarer, så kunne du bare lagt til «& Tine» 😛
      Her nytes ferien i laaaange drag 🙂

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar! Jeg skal gjøre mitt beste for å svare alle. Ønsker deg en GLAD dag!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s