Elena Ferrante, En smakebit på søndag

Smakebit på søndag: Historia om det nye namnet

Smakebit.pngJeg håper våren, som er i anmarsj, bringer med seg mer tid og overskudd til både lesing og blogging. En utfordring jeg liker godt, er Maris smakebit på søndag – her deler leseglade bloggevenner smakebiter fra bøkene de leser. Jeg har ikke tall på hvor mange gode boktips jeg har plukket opp her. Ta en titt innom hos Mari du også da!

For tiden leser jeg Historia om det nye namnet av Elena Ferrante. Boka er andre boka i Napoli-kvartetten, om venninnene Lila og Lenu. Historia om det nye namnet er gripande, og, på mange måter, en mer magisk leseopplevelse enn det første bindet, Mi briljante venninne. Jeg henter smakebiten fra der jeg avsluttet morgenens lesestund:

Lenu er hemmelig forelsket i Nino, og har vært  det siden hun var liten:

Dei dansa tett inntil kvarandre, vage flimrande skuggar. Musikken slutta. Og før nokon motvillig slo på lyset, kjende eg ein eksplosjon i brystet, der var Nino Sarratore. Han tende ein sigarett, flammen flakka over ansiktet hans. Eg hadde ikkje sett han på nesten eit år, han verka eldre, høgare, meir rufsete, vakrare. I mellomtida kom det sterke lyset på, og eg kjende også igjen jenta som han akkurat hadde dansa med. Det var den same som eg  den gongen hadde sett utanfpr skolen, den naturleg vakre ungjenta, skinande, som hadde tvinga meg til å kjenne kor grå eg var.

historia_om_det_nye_namnet-ferrante_elena-32789772-frntl

22 tanker om “Smakebit på søndag: Historia om det nye namnet”

  1. Ja, det var det å få begynt på Mi briljante venninne 🙂 Foreløpig har jeg en hel haug med bøker som skal leses først. Jeg var innom biblioteket i Stavanger for ikke så lenge siden og lånte blant annet første bok i en fantasy serie. Den er så bra at jeg absolutt må låne hele serien, så jeg lager bare problemer for meg selv 😀 Ha en riktig fin søndag, Pia!

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar! Jeg skal gjøre mitt beste for å svare alle. Ønsker deg en GLAD dag!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s