Eystein Hanssen, Krim

Bokomtale: Triangel

320xKrim er gøy, og Eystein Hanssen skuffer ikke denne gangen heller! Tidligere har jeg lest De ingen savner og Giftstrøm av samme forfatter.

Eysteins Hanssens krimheltinne er Elli, som er halvt thai og halvt norsk. Hun kan karate, søker mot buddhismen i den grad at hun er opptatt av god karma. Dette gir henne en sterk rettferdighetssans inn i jobben som juristutdannet politietterforsker. Jeg har hatt stor sans for Elli, fordi hun er et godt motstykke til mange forfyllede og udødelige krimheltene vi kjenner så godt fra før. Samtidig ser jeg at hun også har noen tendenser til å være litt «übermensch». Bokbloggeir har definert henne som den tøffeste kvinnen i Norge, i dette innlegget hvor han skriver hva Eystein Hanssen selv skiver om Elli.

Selv om jeg liker Elli godt, har jeg mye mer sansen for Jan Nereng, makkeren hennes. Han er fra bygda, elsker rock, lojal og med begge beina godt plantet på bakken. Han er av den typen som stiller opp for deg uten å stille flere spørsmål enn nødvendig. Om det viser seg at Varg vraker meg, da blir det meg og Jan 🙂

I Triangel har Elli permisjon etter oppdraget i Uganda noen måneder tidligere. Mens hun er i permisjon begynner hun å nøste i trådene etter drapet på søsteren 15 år tidligere, som aldri ble løst. Samtidig etterforsker Nereng og teamet det som etterhvert kan se ut som et trippeldrap. Elli og Nereng hjelper hverandre utenom de offisielle kanalene, og det blir ikke godt mottatt av Fredø, den nye og ikke veldig populære etterforskningslederen.

Mange tråder nøstes opp i denne boka. Igjen leverer Eystein Hanssen ei utrolig spennende bok med godt driv tvers igjennom. Plottet i boka er verken unikt eller veldig vanskelig å gjennomskue. Men selv om jeg nokså helt fra starten skjønte tegningen, så var jeg hele tiden drevet til å lese videre. Først og fremst fordi forfatteren er dyktig på cliffhangers. Dernest også fordi jeg er veldig nysgjerrig på hvordan saken vil bli løst og hvilke andre hindringer som vil dukke opp underveis.

Du må heller ikke la deg lure av den nitriste fordsiden på boka. Innholdet er langt fra nitrist! Dessuten avspeiler forsiden noe av kanskje den viktigste tematikken i boka, slik jeg ser det. Elli er som nevnt det hun selv definerer som sekulær bekvemmelighetsbuddhist, men hun er nok likevel over gjennomsnittet opptatt av gjerninger og karma. Flere ganger i boka nevnes ringer i vann, som bilde på hvordan våre gjerninger preger oss. Det viktigste er ikke selve handlingen, men de ringene den forårsaker i vannet. Ja, «meningsløs» krim med dybde, det kan jeg like!

Les hva andre skriver om Triangel:
Bokbloggeir

8 tanker om “Bokomtale: Triangel”

  1. Du ligg alltid eit steg foran meg i lesing av desse bøkene. No har eg lese to av dei, begge rett etter det, så spørs om eg ikkje må få tak i denne òg snart! Hanssens krimunivers fengar meg, men eg likte betre den første bok enn den andre… Litt handlingsmetta syntes eg «Giftstrøm» var.

    1. ja, jeg er enig i at bøkene, spesielt Giftstrøm kan bli litt handlingsmettede. Det er nok litt slik i Triangel også, spesielt mot slutten. Er spent på siste boka nå, men skal lese noe ikkekrim først 🙂

  2. Igjen en flott omtale fra din hånd. Jeg har alltid antennene ute for bøker hvor etterforskingen handler om etterforskerens omgangskrets. Du skriver veldig godt om boken, så det gir meg et godt grunnlag for å vurdere boken 🙂 Ha en strålende lørdag!

    1. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding 🙂 jeg liker også godt når vi blir kjent med personene utover at de etterforsker saken. Synes også at Elli og Nereng er troverdige. Ønsker deg en glitrende resten-helg 🙂

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar! Jeg skal gjøre mitt beste for å svare alle. Ønsker deg en GLAD dag!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s